Несподіване рішення Путіна: Вибори президента РФ пройдуть без чарівника
Категорія
Політика
Дата публікації

Несподіване рішення Путіна: Вибори президента РФ пройдуть без чарівника

Несподіване рішення Путіна: Вибори президента РФ пройдуть без чарівника

Президент Росії Володимир Путін 2 березня призначив членів Центрвиборчкому за своєю квотою, до якої не ввійшов діючий голова Комісії Володимир Чуров.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на lenta.ru.
До президентської п'ятірки, крім Памфілової, увійшли нинішній член ЦВК Борис Єбзеєв, депутат Держдуми від КПРФ Василь Ліхачов, заступник голови Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Олександр Кінев, представник «Патріотів Росії» в ЦВК Євген Шевченко.
Відсутність Чурова в президентській квоті членів Центрвиборчкому в Кремлі пояснили ротаційним процесом. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підкреслив, що такий вибір глави держави.
«Це абсолютно нормальний ротаційний процес. Спектр призначенців у ЦВК достатньо широкий, там представники і непарламентських партій, і парламентських фракцій з широким розкидом політичних поглядів і дуже багатим досвідом в своїх областях», - заявив Пєсков.
Представник Кремля відмовився коментувати, яку посаду обійме Чуров після відходу з ЦВК. Він також відмовився назвати кандидатури Кремля на пост голови Центрвиборчкому.
Уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова, яка увійшла в президентську квоту, покине пост омбудсмена, підкреслив Пєсков. Однак йому невідомо про те, хто прийде на зміну Памфіловій.
Раніше президент Росії Дмитро Медведєв в розмові з головою ЦВК Володимиром Чуровим назвав останнього чарівником.
"Ви ж чарівник майже. Вас так деякі лідери партій називають", - сказав Медведєв.
Володимир Чуров, який очолює ЦВК з 2007 року, відомий неординарними заявами і вчинками. У січні 2015 року він сказав, що перемогти кризу, тероризм і безкультур'я можна в тому випадку, якщо в країні буде побудований комунізм. У вересні 2014-го Чуров узяв участь у флешмобі Ice Bucket Challenge, покликаному привернути увагу до хворих на бічний аміотрофічний склероз (ALS). Тоді він облився холодною водою, попередньо одягнувши водолазний костюм.
Нагадаємо, Путін ще не визначився, чи буде він балотуватися на президентських виборах  в 2018 году.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?