Чекав, що нас виріжуть "зелені чоловічки": волонтер про прихід ЛНР в Луганськ
Категорія
Політика
Дата публікації

Чекав, що нас виріжуть "зелені чоловічки": волонтер про прихід ЛНР в Луганськ

Чекав, що нас виріжуть "зелені чоловічки": волонтер про прихід ЛНР в Луганськ
Джерело:  online.ua

Один із лідерів луганського Євромайдана, координатор Центру документування в Українській Гельсінській Спілці з прав людини Олексій Біда розповів, як сприймав події "російської весни" і війни на Донбасі.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Коли у нас почався рух, я став цікавитися конфліктами минулих років. Зокрема, захопленням Південної Осетії 2008-го року. Дружина тепер пише про невизнані території. Про те, що буде п *** ц, я подумав ще в січні. Я став нашим пояснювати, що події будуть розвиватися, як в Осетії", - розповів Біда.
"А там вони розвивалися так - прийшли «зелені чоловічки» і вирізали всіх активістів. Тому знайте: ваші адреси відомі, готуйте квартири, в яких ви зможете переночувати, думайте - куди і як ви будете виїжджати, коли трапиться загострення. Відступати - не соромно, кожен нехай вибере свій момент", - додав він.
"Хтось із дітьми виїхав в березні - і правильно зробив. Ну, а я, виходить, зрозумів, що в цьому театрі абсурду може статися все, що завгодно, тільки 3 травня: коли мене пов'язали під час шоу «Захоплення військкомату». А поки в квітні ми робили нічні стріми біля СБУ, знімали на мітингах", - сказав волонтер.
"У центральному переході буддисти кав'ярню тримали - це був наш штаб. Відігрітися, кави попити, техніку зарядити, перекусити. Збирали допомогу нашим ВВшникам, які тоді трималися в військкоматі. Познайомився з одним власником мілітарі-магазину. Той ще «укроп» виявився. Продавав спорядження зі знижкою і в борг, потім у нього частину магазину віджали, і він до Києва виїхав, тут магазин відкрив. Довго з ним співпрацювали потім ще", - резюмував він.


Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Хто і як здав Росії Луганськ — спогади волонтера про «русскую весну».


Нагадаємо, через «русскую весну»  в Україні порівняли Росію з наркоманом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?