Прокурори розповіли про небезпеку, яка загрожує полоненим ГРУшникам
Категорія
Україна
Дата публікації

Прокурори розповіли про небезпеку, яка загрожує полоненим ГРУшникам

Прокурори розповіли про небезпеку, яка загрожує полоненим ГРУшникам

На російських спецназівців Євгена Єрофеєва и Олександра Александрова може бути скоєно замах.
Про це заявили представники військової прокуратури, які працюють над цією справою, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За словами військового прокурора Ігоря Німченка, з джерел в оперативних підрозділах стало відомо, що на автомобіль конвою, який доставляє Александрова і Єрофєєва до суду, готується напад, а тому супроводжувати їх в звичайному порядку - небезпечно.
Також він підкреслив, що не має права розголошувати будь-які деталі, але запевнив, що в разі, якщо обвинувачені відмовляться від участі в засіданні суду в режимі відеоконференції, то під час конвоювання Александрова і Єрофєєва будуть вжиті спеціальні заходи безпеки.
"Доставка можлива, але за умови вжиття всіх необхідних заходів безпеки. Можливо, це буде інше приміщення, інша охорона, перевірка периметра навколо суду спеціальними підрозділами", - припустив Німченко.
Інший прокурор, Олександр Климович, зазначив, що в разі необхідності, на вимогу суду, прокурори будуть готові надати докази того, що на конвой готується замах.
У свою чергу, адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська заявила, що не вірить у версію про підготовку замаху на обвинувачених і вважає заяви прокуратури спробою усунути її від процесу.
Юрист підкреслила, що недавно в слідчому ізоляторі у неї були незаконно вилучені документи, що становлять адвокатську таємницю, з якими вона прийшла до свого клієнта.
Адвокат також зазначила, що виступає проти відеоконференції, оскільки є ризик, що на обвинувачених можуть чинити тиск в камері, і буде не видно, кажуть вони під тиском чи ні.
«Військова прокуратура очікує оскарження цього рішення в апеляційній інстанції, і колегія апеляційного суду буде вирішувати питання, щоб мене якимось чином видалити з цієї справи. Тому я не вірю у версію прокуратури про замах", - сказала Соколовська.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, російські спецназівці були затримані 16 травня 2015 року в зоні бойових дій в Луганській області. Під час допиту Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров.
В кінці серпня 2015 року досудове розслідування по справі Єрофєєва і Александрова було завершено - росіяни звинувачуються у веденні агресивної війни, створенні терористичної групи і здійсненні терактів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?