Українцям порадили не чекати розвитку в країні системи PayPal
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям порадили не чекати розвитку в країні системи PayPal

Українцям порадили не чекати розвитку в країні системи PayPal
Джерело:  ain.ua

За результатами зустрічі Іллі Кенігштейна і заступника голови НБУ Владислава Рашкована з представниками PayPal в Варшаві стало відомо, що платіжна система PayPal не передбачає в структурі свого розвитку участь України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AIN.UA.
"Новини по зустрічі з PayPal, яка сталася 2 березня 2016 року в Варшаві. Дива не сталося. У стратегії розвитку PayPal України наразі - не існує", - розповів Кенігштейн.
"Ми були набагато краще підготовлені до зустрічі, ніж приймаюча сторона. Весь процес переговорів Влад Рашкован був методичний, змістовний і позитивний - якими і повинні бути на переговорах зі здоровим глуздом державні чиновники вищого рівня. І саме також відстоювати свою країну. Ми зробили багато, але далеко не все, що могли. І здаватися, звичайно, ніхто не збирається", - додав Ілля.
"Тепер це вже справа принципу - затягнути на наш ринок цю вперту компанію. Ймовірно, потрібно виходити на більш високий рівень, підключати західну пресу, діаспору. Потрібна підтримка широких мас. І однозначно - продовжувати спрощувати регуляторну політику в НБУ. Скасовувати Північну Корею", - резюмував він.
Також опубліковано офіційний коментар PayPal щодо ситуації, що склалася.
"Ми вдячні за інтерес до послуг PayPal, який ми бачимо з боку українських користувачів. Ми зустрічалися з представниками Національного банку України під час конференції eCommerce Trends в Варшаві - так само, як і з представниками ряду інших країн. Нам повідомили, що українська влада і бізнес-співтовариство розглядають важливі кроки щодо приведення законодавства про електронні платежі у відповідність з міжнародними стандартами. Ми поділилися з НБУ інформацією про те, як працює PayPal. Наразі у нас немає планів, про які ми готові повідомити".
Близько року тому Ілля Кенігштейн, який активно брав участь в русі за впровадження 3G, спробував переконати менеджмент PayPal, щоб ті таки вирішили почати працювати в Україні. Для цього була створена робоча група і розроблений план дій. Її підтримали в НБУ, «Deloitte Україна», «Baker & McKenzie Україна».
Нагадаємо, міністерство економічного розвитку разом із ключовими гравцями IT-ринку з апросило PayPal до роботи в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?