Як в Луганську чекали і боялися "бендерівців": розповідь очевидця
Категорія
Політика
Дата публікації

Як в Луганську чекали і боялися "бендерівців": розповідь очевидця

Як в Луганську чекали і боялися "бендерівців": розповідь очевидця
Джерело:  online.ua

Один із волонтерів розповів, як у Луганську народ залякували "бендерівцями" і як бійці влаштували фотосесію після захоплення пам'ятника Шевченку.
Про це повідомив один із лідерів луганського Євромайдану, координатор Центру документування в Українській Гельсінській Спілці з прав людини Олексій Біда в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Родіон Мірошник (в минулому - глава Луганського державного телебачення, депутат облради, зараз - радник «глави» ЛНР Ігоря Плотницького - ONLINE.UA) відмінно спрацював. Чувак, насправді, просто геніальний. Виставу срежисував відмінно - я йому аплодував", - розповів Олексій.
"Ось один з яскравих моментів. Пам'ятаєш, коли брати Серпокрилова (луганські активісти, помічені неодноразово в організації замовних політичних акцій - ONLINE.UA) влаштували типу напад УДАРу на наметове містечко «колорадів» у облдержадміністрації? Постановка просто класична була", - додав він.
"22 лютого о восьмій вечора у нас повинні були бути збори в центрі - з координації дій. О сьомій вечора дзвонить мені Серпокрилов: «Все! У нас 30 бійців, ми йдемо звільняти облдерж! Де там твої, потрібна підмога! Підтягуйтеся!» Я його в перший раз по телефону чув, десь дістав мій номер. Кажу: «у нас в планах - збори, а захоплення адміністрації сьогодні в планах немає!» І вийшло яскраве шоу. Приїхав автобус з цими бійцями. Вони вже екіпіровані, в касках, з палицями. Вивантажились на Радянській, з криками «ура» захоплюють пам'ятник Шевченку, стріляють, роблять там фотосесію. І їдуть", - сказав волонтер.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Хто і як здав Росії Луганськ — спогади волонтера про "русскую весну".


Напомним, Бида рассказал, як сприймав події «русской весны»  и войны на Донбассе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?