В ООН запропонували Україні визнати деякі «документи» ЛНР і ДНР
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН запропонували Україні визнати деякі «документи» ЛНР і ДНР

В ООН запропонували Україні визнати деякі «документи» ЛНР і ДНР

В ООН закликали Україну визнати деякі "документи" так званих ЛНР і ДНР, а також забезпечувати жителів цих територій водою і електрикою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 13-у доповідь Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, який був презентований сьогодні в Києві, передає УНІАН.
Доповідь охоплює період з 16 листопада 2015 року по 15 лютого 2016 року.
Також пропонується розробити правовий механізм для того, щоб цивільні особи, власність яких була зруйнована, розграбована або вилучена у військових цілях, могли вимагати і одержувати відшкодування та компенсацію.
Експерти ООН закликають українську владу не відключати водо- чи електропостачання мешканцям тимчасово окупованих територій з метою економічного або політичного тиску.
Місія ООН закликає всі сторони бойових дій в Донецькій і Луганській областях дотримуватися режиму «повної тиші» уздовж лінії зіткнення і невідкладно звільнити всіх осіб, які незаконно утримуються під вартою.
Крім того, місія ООН звертається до окупаційної влади Криму та Російської Федерації про надання доступу на півострів представникам Управління верховного комісара ООН з прав людини та інших міжнародних організацій.
Також Моніторингова місія ООН з прав людини закликає їх не забороняти діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і припинити переслідування її членів.
Крім того, в доповіді пропонується припинити «практику перевезення українських громадян, заарештованих в Криму, на територію Російської Федерації, оскільки це порушує Резолюцію 68/262 Генеральної Асамблеї ООН».
У документі зазначено, що більшість рекомендацій, наведених в попередніх доповідях місії, не виконані, тому вони залишаються актуальними.
Нагадаємо, в процесі виступу на засіданні парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні 26 лютого, народний депутат України Мустафа Найем посперечався з російською представницею Людмилою Козловою в питанні біженців тимчасового окупованого Криму, Луганської і Донецької областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?