Український МЗС відповів на пропозицію ООН по "документах" ДНР і ЛНР
Категорія
Україна
Дата публікації

Український МЗС відповів на пропозицію ООН по "документах" ДНР і ЛНР

Український МЗС відповів на пропозицію ООН по "документах" ДНР і ЛНР
Джерело:  online.ua

Українські дипломати рішуче відкинули заклики Моніторингової місії ООН з прав людини щодо визнання документів, виданих окупаційними «органами влади»  Криму, а також бойовиків ЛНР і ДНР.

Про це йдеться у офіційному коментарі МЗС України, повідомляє ONLINE.UA.

«Категорично не згодні із закликами до легітимізації документів, виданих незаконними окупаційними «органами» АРК і окремих районів Донецької та Луганської областей України, а також до будь-якої співпраці України з ними», — заявили дипломати.

У той же час МЗС поділяє висновок авторів докладу об актуальности Мінських домовленостей та важливості їх у втілення життя для припинення масових порушень прав людини.

«Вважаємо, що Місія повинна бути більш чіткою та об'єктивною у визначенні реальних причин, ступеню відповідальності та справжньої ролі Російської Федерації за такі порушення, як триваюча військова агресія, яка з усією очевидністю і є першопричиною цього ганебного явища», — відзначили дипломати.

У МЗС підкреслили, що доповідь експертів ООН ще раз підтверджує масштабні злочини, що кояться проти українських громадян окупаційною владою у Криму, а також російськими військовими та їх поплічниками на Донбасі.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UА, 3 березня Управління верховного комісара ООН з прав людини запропонувало Україні розробити процедуру визнання свідоцтв про народження, смерть та шлюб, виданих на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?