В українській школі на кордоні з Придністров'ям цвіте російська пропаганда: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В українській школі на кордоні з Придністров'ям цвіте російська пропаганда: опубліковано фото

В українській школі на кордоні з Придністров'ям цвіте російська пропаганда: опубліковано фото

У селі Кучурган Одеської області, яке знаходиться на кордоні з Придністров'ям, на уроках в місцевій школі  ведуть росiйську пропаганду.


Про це повідомив український журналіст Володимир Рунець, опублікувавши на своїй сторінці в Facebook фотографії записів у зошиті учня школи, передає ONLINE.UA.
"Кучурган - село в Одеській області на самому кордоні з молдавською версією "ДНР" - "Придністров'ям". Там патріотів України (в основному) не люблять, хоча після майдану місцева "еліта" активно стала перефарбовуватися в жовто-сині барви. У місцевій школі ви не зустрінете фото героїв АТО, там не всі вчителі розкажуть дітям, хто такі "кіборги", більшість навмисно промовчить про те, хто вбиває наших співгромадян на Сході. Колись перефарбовані Кучурганськi вчителя і директор школи сильно образилися на мене за сюжет (в дзеркало не всім приємно дивитися) - мовляв, не сепаратисти ми, не ватники. І я б майже повірив, якби не деякі деталі", - написав журналіст.
Як видно на фото, в "класнiй роботi" українською мовою відображені популярні тези кремлівської антиамериканської пропаганди.
"У 1919 році США заслали в Росію агентів під назвою більшовики для державного перевороту і економічної кризи. (...) США, будучи нашими союзниками, мобілізували війська, коли радянська армія вже увійшла в Німеччину і надала продовольчу допомогу. Всі, хто з'їв консерви, отруїлися на смерть. Зараз усіма таємними, але злочинними засобами США прагнуть до світового панування ", - написав учень під час уроку.
Також в зошиті учня записано, що США почали війну між Росією і Україною, а також в Камбоджі та Лівії. А заключна фраза уроку: "Підсумки: США є головним ворогом людства".


Раніше відомий публіцист, історик та журналіст Олег Панфілов, який багато років прожив в Росії, займаючись активною громадською діяльністю, розповів чому українці піддаються на пропаганду Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?