Медики пригрозили появою в Україні небезпечного вірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Медики пригрозили появою в Україні небезпечного вірусу

Медики пригрозили появою в Україні небезпечного вірусу
Джерело:  44.ua

Головний санітарний лікар Києва Олег Рубан розповів про те, що в зв'язку з географічним положенням України, в країні  може з'явитися вірус Зіка.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  44.ua.


"В Україні не зафіксовано жодного випадку заражень вірусу Зіка. На сьогоднішній день це захворювання поширене в країнах з тропічним кліматом. Україна знаходиться на перетині всіх міграційних потоків, і українці також знаходяться в цих країнах. Так що можлива реєстрація в Україні цих випадків", - заявив Рубан.


За словами Олега Рубана, комарів-переносників вірусу в Україні немає, і їх укорінення виключено. Вони можуть тільки циркулювати в Одеській і Херсонській областях в літній період.


Крім іншого, Рубан зазначив, що статевий шлях передачі вірусу виключається.


У санітарно-епідеміологічній службі рекомендують утриматися від поїздок в тропічні країни, особливо вагітним жінкам.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Всесвітній Організації Охорони здоров'я заявили про те, що до випробувань вакцини від вірусу Зіка ще півтора року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?