Українку нагородили науковою премією, що перевищує Нобелівську: опубліковані фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Українку нагородили науковою премією, що перевищує Нобелівську: опубліковані фото

Українку нагородили науковою премією, що перевищує Нобелівську: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Український науковець Марина Родніна стала  лауреатом престижної премії  імені Лейбніца.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу посольства України в Німеччині.

«Українському професору Марині Родніній вручили у Берліні престижну німецьку наукову премію ім. Лейбніца розміром у 2,5 млн євро", — заявили дипломати.

У грошовому еквіваленті премія Лейбніца перевищує Нобелівську: кожен лауреат має сім років, аби направити кошти на фінансування науково-дослідницького проекту за своїм вибором.

55-річна Марина Родніна народилась у Києве, тут же вона захистила дисертацію з молекулярної біології та генетики, а пізніше стала працювати директором Інституту біофізичної хіміх Спілки Макса Планка у німецькому Геттінгені.

Українці було вручено премію за "піонерський внесок у розуміння функції рібосом".



Фото: Посольство України в Німеччині

Сама Родніна, коментуючи своє дослідження пояснила, що "больш глибоке дослідження рібосом допоможе розробити нові та більш ефективні антибіотики і впоратись з проблемою стійкости бактерій до дії антибіотиків".

"Наша праця закладає основу для медицинських і біотехнологічних розробок", — відзначила дослідниця.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, у 2015 році Нобелівська премія з медицини  була присуджена за відкриття у боротьбі з червами-паразитами, а також за боротьбу з малярією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?