Крім рук, ніг і прикладів я пробував на собі палицю, батіг і ланцюг - волонтер про катівню сепаратистів
Категорія
Україна
Дата публікації

Крім рук, ніг і прикладів я пробував на собі палицю, батіг і ланцюг - волонтер про катівню сепаратистів

Крім рук, ніг і прикладів я пробував на собі палицю, батіг і ланцюг - волонтер про катівню сепаратистів
Джерело:  online.ua

Переселенець з окупованого Луганська, один з лідерів луганського Євромайдану Олексій Біда розповів про  перші дні захоплення міста, а також про те, через що йому довелося пройти в полоні у сепаратистів.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


Олексій Біда розповів про те, як його заводили в будівлю Служби безпеки України, що по шляху його знімали на відео, а перехожі називали його "правосеком з автоматом". У будівлі перш ніж приступити до допиту, Біду били протягом декількох годин.


"Крім рук, ніг і прикладів спробував на собі гумовий кийок, козацьку батіг і ланцюг. Спина на ранок була кольору прапора ДНР (чорно-синьо-червоний, - ONLINE.UA)", - розповів Біда.


Після цього активіст розповів про перші спроби захоплення міста Луганська: "Штурм йшов так: сепари поставили два кулемети і пішли в лоб. Отримали по щам і розбіглися, пару чоловік поранили. Тобто, штурм не вдався. А наші пацани потім відійшли в аеропорт" .


Після всього цього в соцмережі поширилася інформація про зникнення Олексія Біди, і сепаратисти зрозуміли, хто насправді у них в полоні.


"Прийшов мужик, позивний «Одесит», демонстративно розстелив поліетилен на підлогу, дістав армійський ніж, зрізав з мене одяг і став розпитувати, ніж я можу викупити своє життя. Потім «Малий», по звичках колишній ППСник, став грати в слідчого. Потім командир їх прийшов. Пару питань задав, і на його телефон подзвонив «наш підполковник», офіцер міліції, який займався громадською безпекою під час мітингів", - розповів Олексій Біда.


"Тоді багато в переговори включилися: і Парубій (тодішній секретар РНБО України Андрій Парубій, - ONLINE.UA), і представники ООН, але «дядько Андрій» основну роль зіграв. Об одинадцятій вечора вже було прийнято рішення нас відпустити", - додав Біда .


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Після катувань спина у мене була кольору прапора ДНР - волонтер про захоплення Донбасу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?