Путіна спіймали на бажанні повернути Донбас Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіна спіймали на бажанні повернути Донбас Україні

Путіна спіймали на бажанні повернути Донбас Україні
Джерело:  apostrophe.ua

Один з російських депутатів розповів про перспективи врегулювання ситуації на Донбасі і чи варто переписувати  Мінські угоди.


Про це розповів єдиний депутат Державної думи Росії, який голосував проти анексії Криму, Ілля Пономарьов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Апостроф.


"Я вважаю, що нинішня позиція Кремля по Донбасу настільки м'яка, наскільки це можливо. Вона полягає в тому, що "Заберіть його у нас будь ласка!". Просто зараз немає механізму його "забирання". Мінські угоди написані таким чином, що українська сторона без шкоди для своєї державності і загрози розпаду країни виконати їх не може. Причому вони свідомо написані таким чином", - сказав він.


"Тому з даного глухого кута потрібно шукати вихід поза цим документом. Крім того, існує проблема вартості реінтеграції Донбасу в Україні. На даний момент це питання теж ніяк не вирішено, тому воно може тягнутися ще дуже довго", - додав Ілля.


"Але Росія, скоріше, зацікавлена ​​у вирішенні цього питання, якщо при цьому всередині країни Путін зможе зберегти обличчя. На мою думку, Москва розраховує, що в найближчому майбутньому санкції Заходу будуть зняті, мабуть, після зміни влади в Сполучених Штатах і приходу до влади нового президента (в листопаді 2016 в США пройдуть президентські вибори, а нинішній глава Білого дому Барак Обама залишить свою посаду, - Ред.). Тому Росія прагне до цього моменту дати привід для скасування обмежувальних заходів. Отже, потрібно врегулювати питання Донбасу" , - сказав депутат.


Також він назвав обстріл позиції сил АТО бойовиками в регіоні "торгівлею" і розповів, чому практично немає прогресу в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання.


"Це торгівля. Якщо ви вважаєте, що зараз Кремль викине білий прапор, почне вибачатися і говорити "Ми погарячкували", то такого не буде. Тим не менш, за моєю інформацією, на Заході і серед українського керівництва всі отримали сигнали від Росії, що Москва готова вирішувати питання", - сказав він.


Ще він розповів, як можна вийти з глухого кута Мінських угод.


"Росії невигідно переписування Мінських угод. Москва - єдиний справжній бенефіціар Мінська-2. Мінські угоди - план Путіна. Тому Кремль наполягатиме на виконанні цих домовленостей. Але вони нездійсненні за своєю природою. Я про це говорив багато разів: Росія входила на Донбас не для того, щоб відвоювати його, а для того, щоб розпродати Крим", - додав Пономарьов.


"Ця тактика дуже близька до успіху. Тому що якщо будуть зняті санкції в обмін на врегулювання Донбасом, то виходить, що міжнародне співтовариство як би погодилося з анексією Криму. Зрозуміло, що де-юре з цим ніхто не погодиться, а на всіх політичних майданчиках політики будуть стрясати повітря, щоб Москва повернула півострів. Проте, нічого для цього робити вони не будуть", - резюмував він.


Нагадаємо, Reuters розповів про загрозу для України і  надіях Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?