Савченко обстежать українські лікарі
Категорія
Україна
Дата публікації

Савченко обстежать українські лікарі

Савченко обстежать українські лікарі
Джерело:  censor.net.ua

З України в Ростов готова виїхати група з трьох лікарів для обстеження  Надії Савченко.

Про це заявив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Цензор.НЕТ.

"Терміново Міністерством закордонних справ і Президентом вжиті заходи, була певна група лікарів, які і раніше її обстежували. Я думаю, що завтра вони приїдуть в Ростов", - сказав він.

"Але спочатку українські лікарі повинні отримати дозвіл російського Міністерства закордонних справ. Центральний МЗС Росії повинен передати ноту, яка дозволить їм зробити цю поїздку. А ми вже будемо забезпечувати їх технічну доставку до Надії", - додав Москаленко.

Україна буде домагатися, щоб російський МЗС видав цю ноту, незважаючи на вихідні, сказав він, оскільки ситуація екстраординарна і важлива кожна година.

7 чи 8 березня генконсул спробує потрапити в СІЗО до Надії Савченко.

"Буде, звичайно, закрито, але ми будемо пробувати. Якщо її відвезуть в лікарню - нам навіть не повідомлять в яку! Ми тоді будемо її тут, в Ростові, шукати. Ми на це розраховуємо", - заявив Москаленко.

Нагадаємо, українська льотчиця і народний депутат Надія  Савченко на випадок своєї смерті заборонила проводити розтин тіла  і видати його недоторканим матері і сестри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?