КНДР пригрозила США і Південній Кореї ядерним ударом
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР пригрозила США і Південній Кореї ядерним ударом

КНДР пригрозила США і Південній Кореї ядерним ударом

Північна Корея в понеділок пригрозила США і Південній Кореї превентивним ядерним ударом через масштабні військові навчання, які почали Сеул і Вашингтон.
Про це повідомляє ONLINE.UA, передає Європейська правда з посиланням на The New York Times.
До навчань на Корейському півострові залучені 17 тисяч американських і 300 тисяч корейських військових. Навчання покликані перевірити здатність країн відповісти на атаки КНДР на Корейський півострів.
Північна Корея робила подібні загрози і раніше, оскільки розглядає спільні навчання, які проводяться щорічно, як підготовку до вторгнення. Однак цього року напруженість набагато вище через недавні ядерні випробування КНДР і міжнародні санкції, які стали відповіддю на ці дії.
У своїй заяві Північна Корея погрожує розпочати "тотальний наступ" і завдати "попереджувальних" ядерних ударів по "американських імперіалістичних базах агресора в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і безпосередньо по США".
"Якщо ми натиснемо кнопки заради знищення ворогів прямо зараз, всі підстави для провокацій будуть негайно знищені в морі вогню і перетворяться на попіл", - заявили в Північній Кореї.
Південна Корея швидко відреагувала на погрози Північної.
"Північна Корея повинна припинити свою гарячкову і безрозсудну поведінку. Якщо КНДР ігноруватиме наші попередження і спробує нас провокувати, ми будемо реагувати рішуче і безжально", - заявив представник Міноборони Південної Кореї Мун Сан Гюн.
Південнокорейські офіційні особи і аналітики говорять, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин використовує загрози війни, щоб консолідувати підтримку свого керівництва і змусити США і Південну Корею піти на поступки.
Нагадаємо, президент США Барак  Обама затвердив впровадження нових санкцій щодо КНДР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?