Актори Івано-Франківського театру виступили проти контенту Росії в медіа України: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Актори Івано-Франківського театру виступили проти контенту Росії в медіа України: опубліковано відео

Актори Івано-Франківського театру виступили проти контенту Росії в медіа України: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Актори Івано-Франківського театру ім. І. Франка записали відеозвернення, де виступають проти присутності контенту країни-агресора в медійному просторі України.
Про це пише народний депутат фракції "Народний фронт" Михайло Кніжицький на своїй сторінці в Facebook, повідомляє ONLINE.UA.
"Дуже суперечлива позиція. Якби не було війни... Але зрозуміла зараз. Це позиція колективу одного з найкреативніших наших театрів", - назвав відео нардеп у себе на сторінці в Facebook.
Артисти заявляють, що поважають російську культуру як таку, підкріплюючи свої слова цитатами з творів класиків, проте виступають проти появи в українських медіа фільмів і низькопробної музичної попси країни-агресора.
Так на відео актор Олексій Лейбюк цитує ліричний вірш російської поетеси Вероніки Тушнової: "Ничего уже не объяснить. Что случилось — мы не знаем сами, но еще пытаемся любить за зиму остывшими сердцами… Но сердца еще спокойно бьются, не осознавая, почему так нелепо люди расстаются".
Актор Ігор Захарчук проникливо виголошує рядки відомої усім поезії А. С. Пушкіна "Я вас любил", актриса Надія Левченко цитує Ганну Ахматову "Я улыбаться перестала", Юрій Вихованець - російського класика Сергія Єсеніна, Алеся Пасічник - актуальні навіть сьогодні байки Крилова, Андрій Кирильчук - Йосипа Бродського, Тетяна Гірник - Пушкіна, Євген Холодняк - Івана Буніна.
Актор Іван Бліндар вимовляє рядки Михайла Булгакова, які такі актуальні в наш час: "Ми говоримо з тобою різними мовами, але речі, про які ми говоримо, від цього не змінюються".
А заслужена артистка України Галина Баранкевич починає свою промову пронизливими словами сучасної російської поетеси і журналістки Наілі Ямакової: Два года я молчала… Я молча... Я так хотела в морду — кирпича. Я так хотела рот забить щебенкой.

Відео: Dumanskiy Film Laboratory

Нагадаємо, засновник сайту «Білоруський партизан», телеведучий Павло Шеремет розповів, на яких умовах, на думку посла Росії, може завершитися війна Росії з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?