Стало відомо, як ватажок ЛНР переконав людей Путіна воювати за нього
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як ватажок ЛНР переконав людей Путіна воювати за нього

Стало відомо, як ватажок ЛНР переконав людей Путіна воювати за нього
Джерело:  online.ua

Українські війська в липні 2014 року мали можливість з мінімальними втратами зачистити Луганськ від бойовиків, яких в місті залишалося дуже небагато.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів екс-депутат Луганської облради Андрій Шаповалов, який став свідком початку «російської весни» на Донбасі.
«Я думаю, що і росіяни не думали про масштаб подібного військового конфлікту. Все-таки до липня 2014-го, хоч і віртуальна, межа була. Бойовиків в Луганську було дуже мало, майже без техніки», - підкреслив він.
Також Шаповалов зазначив, що саме представники української влади «зробили все, щоб ускладнити ситуацію».
«Весь серпень ми сиділи як на голках, ось уже «Айдар» увійшов до Луганська, відбив Вергунці - здавалося, ось-ось, і все закінчиться. Сепари масово втікали. У місті залишився тільки батальйон (бойовиків, - ONLINE.UA) «Зоря» - і то, тільки в силу ваги награбованого і тупості своєї природної, вони не встигли втекти», - розповів очевидець.
За його словами, «всі просили: «Дайте команду на зачистку!», а команди не було.
«І тоді, напевно, Плотницький зумів переконати Суркова (помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова, - ONLINE.UA), або з ким він там спілкувався: «Дай військову підтримку, ми утримаємо ситуацію!» За що Плотницький і отримав згодом такі преференції. У тому числі на відстріл Бетмена, Мозгового та інших «отаманів», - резюмував він.
Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Хвастались чемоданами денег от Путина: кто и как начал войну на Донбассе".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?