Приватна розвідка США оприлюднила прогнози нових воєн
Категорія
Світ
Дата публікації

Приватна розвідка США оприлюднила прогнози нових воєн

Приватна розвідка США оприлюднила прогнози нових воєн
Джерело:  news.liga.net

У приватній розвідці США вважають, що найбільш ймовірними можуть бути війни в Східній Європі, на Близькому Сході і на території Тихого Океану.
Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на засновника приватного розвідувально-аналітичного агентства Stratfor Джорджа Фрідмана, який розповів це в інтерв'ю Business Insider, передає ONLINE.UA.
На думку експерта, те, що між європейськими державами давно не було воєн, не може бути гарантією того, що збройні конфлікти не можуть розгорітися знову.
"З 1815 по 1871 рік у Європі не було міждержавних війн будь-якого типу, після чого прийшла Перша Світова війна. Велика", - зазначив він, випустивши з уваги кілька конфліктів в 50-60-х роках згаданого століття.
Те, що зараз відбувається фактично трансформація і перерозподіл ролей в міжнародних відносинах, також може стати причиною великого збройного конфлікту.
"В історії людства жодне століття не обходилось без масштабної війни, що струшували всю систему відносин. Чи готові ви сперечатися, що такої війни не буде в нашому столітті? Я згоден прийняти таку ставку", - сказав Фрідман.
Війни в Європі і на Близькому Сході приблизно будуть наслідком посилення позицій і регіональних ролей Польщі і Туреччини відповідно, і їх можливого конфлікту з РФ. На Тихому Океані можлива морська війна між США і Японією, позиції яких на зазначеній акваторії стикатимуться все частіше, формуючи все більшу нестабільність.
"Тож ми припускаємо системний зсув. Будьте готові до війни", - підсумував Фрідман.
Нагадаємо, розвідка США відкрито заговорила про великий план Росії щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?