Як гопників вербували в банди: розповідь очевидця захоплення Луганська бойовиками ЛНР
Категорія
Україна
Дата публікації

Як гопників вербували в банди: розповідь очевидця захоплення Луганська бойовиками ЛНР

Як гопників вербували в банди: розповідь очевидця захоплення Луганська бойовиками ЛНР
Джерело:  online.ua

Під час «русской весны» в Луганську з місцевих робітників створювалися бригади «тітушек», які за гроші були готові брати участь в серйозних зіткненнях із правоохоронцями.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів екс-депутат Луганської облради Андрій Шаповалов, який став свідком початку "російської весни" на Донбасі.
«Я вже точно знав, що по Лутугинському району (Луганська область, - ONLINE.UA) вербують гопників в банди. У мене були знайомі, які займаються будівельним бізнесом. Я у них щось уточнював по будівництву, для себе зробити потрібно було. Знайомий виконроб розповів, що робітники вже зайняті: "Хлопцям запропонували по "сотці" в день, якщо просто понишпорити, а 500 гривень - якщо з бойовими діями!" Ось такий мені цінник озвучили», - повідомив він.
Крім того, Шаповалов підкреслив, що такі гроші пропонували людям, які «різноробочими по 50 гривень в день отримували!».
«І вони зраділи "новим можливостям", тим більше пообіцяли їм видати мало не по "волині" (пістолету - Ред.)!», - додав він.
Тим часом, за словами Шаповалова, його джерело в Луганську розповіло, що «Арсен Клінчаєв (депутат Луганської облради, провокатор, брав участь в бійці в Верховній Раді, неодноразово затримувався за хуліганство міліцією, поставив російський прапор над будівлею Луганської ОДА - ONLINE.UA) зібрав в готелі "Слов'янська" свою братву і похвалився, що привіз з адміністрації президента Росії валізи з "лаве".
«Закликав до дій: піднімайте актив, налаштовуйтесь, тепер будемо рвати "бандерлогів"! Джерело - людина розумна, пообіцяв і відеозапис з мобільного, але потім "стух" - побоявся, що вирахують», - резюмував він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: "Хвалилися валізами грошей від Путіна: хто і як почав війну на Донбасі".


Фото:  ЖЖ  Антона Кротова

Источник: news.online.ua/736101/zhdal-kogda-etot-donbass-snesut-c-litsa-zemli-rasskaz-luganchanina-o-zhizni-v-lnr/

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?