Названий варіант повернення Савченко в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Названий варіант повернення Савченко в Україну

Названий варіант повернення Савченко в Україну
Джерело:  online.ua

Українку Надію Савченко, незаконно утримувану в РФ, можуть обміняти на російських спецназівців  Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, яких судять в Києві. Після винесення вироків їх повинні відправити додому відбувати покарання, і таким чином Надія зможе повернутися в Україну.


Про це повідомив в блозі для ONLINE.UA журналіст Олександр Міхельсон.


"Деякі джерела стверджують, що готується такий сценарій: зараз в Києві судять російських спецназівців Александрова і Єрофєєва, яких взяли в полон в бою свого часу в зоні АТО і, можливо, їх обміняють на Савченко, але не напряму. Йдеться про те, що коли вони отримають вирок тут, вони можуть формально відправити для відбування покарання в Росію, тоді як Надію, відповідно, росіяни відправлять для формального відбування покарання сюди додому", - сказав Міхельсон.


"Ну, звичайно, ніхто ніякого покарання не буде відбувати. Але справа ця дуже невизначена. Міністерство закордонних справ Росії сьогодні, вже після завершення так званого суду над Савченко, заявив, що переговори про обмін не ведуться", - додав він.


"У той же час перед тим як записати цей відеоблог, я звернувся до одного з адвокатів Надії, Іллі Новикову, з питанням, що може означати цей коментар МЗС РФ, і значить він, зокрема, те, що Надію дійсно не випустять. «Нічого це не означає», - дослівно сказав Новіков. Тому надія, звичайно, є - я маю на увазі надію з маленької літери, надію на те, що Надія з великої літери повернеться на Батьківщину", - закінчив журналіст.


Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: Як Савченко стала заручницею українських розбирань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?