Британія, фашисти і повалення Меркель: названо зброю Путіна в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія, фашисти і повалення Меркель: названо зброю Путіна в Європі

Британія, фашисти і повалення Меркель: названо зброю Путіна в Європі
Джерело:  The Independent

Тільки один світовий лідер виступає за

Брекзіт, тобто вихід Великої Британії з Євросоюзу, і ця людина - президент РФ Володимир Путін. Із записів в Twitter російського посольства до складання програми Russia Today, видно, що Кремль наполягає на виході. Чому? Можливо, в нашій маленькій Англії ми не помітили, але Росія тестує Євросоюз.

Британський журналіст Бен Джуда в своїй статті для The Independent, переклад якої зробив ONLINE.UA, розповів про те, чому, виступаючи за вихід з Євросоюзу, британці допомагають Володимиру Путіну досягти його цілей в Європі, і чим це може обернутися для Великобританії.


Кремль стає дуже нетерплячим під європейськими санкціями, впровадженими, щоб покарати його за вторгнення в Україну, і робить все можливе, щоб похитнути європейську рішучість. З критичним падінням цін на нафту Москва рухається в бік фінансової кризи і має намір скинути ці євросанкції.


Перша

зброя Москви – це сирійські біженці

. Верховний головнокомандувач НАТО в Європі Філіп Брідлав попередив, що Росія разом з режимом Асада «перетворюють міграцію на зброю, в спробі придушити європейські структури і зламати європейську рішучість». Зараз російські військові літаки бомбардують цивільні території, перетворюючи Сирію на фабрику з виробництва біженців. Підштовхуючи їх до Німеччини, Росія сподівається, що Берлін скасує санкції, відчайдушно сподіваючись, що це зупинить потік мігрантів.


Другою зброєю є європейський фашизм. Давній ліворадикальний спонсор Кремль тепер є європейським праворадикальним донором. У Франції це відбувається відкрито, де ксенофобський Національний Фронт Марін Ле Пен фінансується російськими банками. У Центральній Європі, в темному дзеркальному відображенні зусиль по просуванню демократії ЄС в колишньому СРСР, російська розвідка проводить фінансування підпільних праворадикалів. І всі вони віддані антиєвропейській ідеї.


Що від цього отримає Москва? Падіння Ангели Меркель. Експерти НАТО вже бачать картину, що вимальовується, і попереджають, що Москва намагається «повалити Ангелу Меркель», яка відповідальна за

консенсус Євросоюзу в питанні санкцій

. Пропаганда, сподівається Кремль, спровокує Європу стати праворадикальною і повною біженців. Росія кинула сили на телебачення і YouTube для створення істерії проти біженців на всій території ЄС. Пропаганда груба і ефективна. Антиєвропейські партії домоглися вражаючих успіхів в недавніх виборах в Словенії.


Усе ще не переконані? Подивіться на Russia Today: "згвалтування мігрантами" є постійною новиною. Берлін каже, що багато подібних історії сфабриковані, і наказав своїй службі контррозвідки розслідувати

російську пропаганду і біженців

. За повідомленнями, у Ангели Меркель є "особистий інтерес" в цьому розслідуванні.


Це все виглядає нескінченно далеко від планети Бориса Джонсона і Майкла Гоува (британські політики, які займають про-Брекзітську позицію - Ред.). У той час, як прихильники Брекзіта безтурботно говорять про вільну торгівлю і швейцарську модель в Європі 1996 року, Європа 2016 року стає більш похмурим місцем.


Пропаганда Кремля зараз активно просуває Брекзіт. Sputnik, Russia Today і навіть російське посольство видають матеріали на цю тему, пропонуючи платформи навіть для найрадикальніших спікерів, ігноруючи кампанії за те, щоб залишитися в ЄС.


Путін переслідує дві мети. Перша - він хоче зупинити розширення Євросоюзу, переконатися, що такі держави як Україна і Грузія назавжди залишаться в сутінковій зоні між Європою і Росією, де він може проводити військові вторгнення як йому завгодно. Друга - він хоче розпаду 500-мільйонного Європейського блоку, який підкреслює малі розміри 143-мільйонної Росії, з її більш-менш простою зовнішньою політикою, залишивши 28 розділених і з малою бойовою готовністю держав, з якими набагато більша Росія може грати за принципом «розділяй і володарюй».


Попередження німецької влади залишилися непочутими. Голова впливового німецького комітету у закордонних справах Норберт Роттген попередив, що Росія може почати фінансування груп, що підтримують Брекзіт. "Все, що послаблює Захід і європейців, дуже високо цінується Росією і Путіним", - сказав він.


Прихильники політики виходу Великобританії з ЄС говорять про користь для королівства і тільки про неї - ігноруючи те, що хід, який може бути, а може і не бути хорошим для британського товарообігу, також може допомогти ворожому, реакційному диктатору в досягненні його особистих цілей. Це не чергова відправка Англії в життєрадісну морську подорож з її колишніми колоніями. На жаль, реальна Європа перебуває під дедалі більшим тиском з боку Путіна. Розбитий Євросоюз, з єдиним ринком, що розпадається, робить російське посольство набагато більш впливовим, ніж британське для більшості інших держав-членів - це набагато гірше для нас, ніж збереження статусу-кво.


Це, звичайно, найгірший варіант сценарію, але він досить ризикований для нас, щоб врахувати його перед прийняттям рішення на референдумі. Є й інші менш небезпечні способи боротьби з проблемами надмірного регулювання ЄС, імміграцією в Східній Європі і системами пільг, ніж цей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?