Дайте федералізацію хоч там: Захід і Росія обговорюють майбутнє Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Дайте федералізацію хоч там: Захід і Росія обговорюють майбутнє Сирії

Дайте федералізацію хоч там: Захід і Росія обговорюють майбутнє Сирії

Ключові учасники процесу мирного врегулювання конфликту в Сирії обговорюють можливість федералізації охопленої війною країни заради встановлення миру.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду, яка цитує Reuters.
Спецпредставник ООН Стаффан де Містура готується до зустрічі з делегаціями уряду Сирії і опозиції, і одна з ідей, яка серйозно розглядається наразі - це можливий федеральний розділ Сирії.
Однак ні опозиція Сирії, ні уряд поки не підтвердили свою участь в черговому раунді мирних переговорів в Швейцарії.
Один із дипломатів при Раді безпеки ООН на умовах анонімності повідомив, що не тільки в Росії розглядають можливість створення федеральної структури в Сирії.
"При бажанні зберегти територіальну цілісність Сирії є різні моделі федеративного устрою, що в деяких варіантах припускають дуже слабкий центр і велику автономію для різних регіонів", - сказав дипломат.
Він не дав ніяких подробиць про можливу модель федеративного поділу влади, які можуть бути застосовані до Сирії. Однак інший дипломат підтвердив цю інформацію.
Черговий раунд мирних переговорів щодо Сирії, як очікується, почнеться після 24 березня. Після завершення цього раунду буде перерва на тиждень або 10 днів.
Нагадаємо, турецьке місто Кілі піддалося ракетному обстрілу з боку Сирії, загинуло двоє людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?