У ВМС України виявили розгул кумівства і дезертирства
Категорія
Україна
Дата публікації

У ВМС України виявили розгул кумівства і дезертирства

У ВМС України виявили розгул кумівства і дезертирства
Джерело:  Думська

Міністерство оборони України спільно з Генеральним штабом Збройних сил України ініціювали перевірку діяльності Військово-морських сил ЗСУ та виявили масове дезертирство і кумівство.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Думская.
У кінці січня волонтерські організації склали відкритий лист зі звинуваченнями командувача ВМСУ, віце-адмірала Сергія Гайдука в допущенні безлічі порушень в роботі ВМС. Для перевірки інформації, зазначеної в листі, і була організована перевірочна комісія.
Таким чином, підтвердилася інформація про процвітаюче кумівство у Військово-морських силах, оскільки старший лейтенан Євген Гайдук (син головнокомандувача) на початку року з офіцером відправився на мовні курси в Канаду.
"Їх відібрали з понад 9 тис військовослужбовців флоту як найдостойніших. При цьому для поїздки в Західну півкулю потрібно було володіти англійською на досить високому рівні (вільно розмовляти) - лейтенант же Гайдук лише "читає і пише зі словником", - йдеться в повідомленні.
Також в штабі флоту служить падчерка першого заступника його начальника - контр-адмірала Дмитра Тарана, що суперечить Закону України "Про протидію корупції".
"Особливу увагу комісія приділила морально-психологічному стану особового складу флоту. Важливий момент - дезертирство: в 2015-му військові частини ВМС самовільно залишили 559 військовослужбовців, з яких знайшли тільки 122. З початку цього року дезертирували ще 87 моряків - повернули лише 13", - підкреслює видання.
При цьому щодо 286 військовослужбовців, які самовільно залишили частини, в документах немає інформації, що доводить, що командири не тільки не шукають дезертирів, а й покривають їх.
Також стало відомо, що, незважаючи на попередження Служби безпеки України, за останні два роки 155 військовослужбовців Військово-морських сил провели відпустки в Криму.
Як повідомляв ONLINE.UA, з моменту початку антитерористичної операції і по жовтень 2015-го в Генпрокуратурі порушили 16 тис справ про дезертирство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?