Адвокат про сприйняття справи Савченко в США: Вона ветеран Іраку, там це цілий культ
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокат про сприйняття справи Савченко в США: Вона ветеран Іраку, там це цілий культ

Адвокат про сприйняття справи Савченко в США: Вона ветеран Іраку, там це цілий культ
Джерело:  online.ua

Один з адвокатів Надії Савченко, яка за сфальсифікованими звинуваченнями незаконно утримується в Росії, Ілля Новіков розповів про позитивне ставлення більшості кандидатів президентських перегонів у США до справи Савченко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Іллі Новікова.
"Коли я повертався в США після дебатів, ми обговорювали, як би зробити, щоб тема Савченко обговорювалася в ході президентської кампанії. Може, зв'язатися зі штабом Хілларі? Жінка, боротьба за права ... Або це більше тема республіканців? Савченко ветеран Іраку, тут це цілий культ", - написав адвокат.
Новіков написав, що згодом четверо з п'яти кандидатів на президентських виборах в США висловилися на підтримку Савченко:
"Росія повинна звільнити несправедливо заарештовану українську льотчицю Савченко. Досить значить "вистачить", - висловився сенатор від штату Техас Тед Круз.
"Я закликаю Росію негайно звільнити Савченко і повернути її в Україну", - губернатор від штату Огайо Джон Кейсік.
"Я приєдную свій голос до тих, хто вимагає негайного звільнення українського політика і колишньої льотчиці Надії Савченко з-під незаконного і несправедливого арешту в Росії", - сенатор від штату Нью-Йорк Хіларі Клінтон.
"Потрібно знати міру. Савченко повинна бути звільнена", - сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс.
"Для комплекту не вистачає тільки Трампа, але це може і на краще", - зазначив Новіков.
Також правозахисник зазначив, що відповідь "Ні" на всі вимоги щодо звільнення Надії Савченко США не задовольнить, внутрішньою справою Росії справу Савченко не залишать, і усними протестами США не обмежиться.
"В останні дні до 21 березня, коли повинні оголосити вирок, політичні колеса продовжать крутитися, але нічого приємного для керівництва Росії з них не вискочить, хорошої угоди не вийде. Поки ще є можливість зупинитися і зафіксувати збитки на поточному рівні. Зеленіше не буде", - додав Новиков.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, Надія Савченко припинила сухе голодування, і стан її здоров'я серйозно погіршився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?