Журналісти дізналися про можливі плани референдуму щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти дізналися про можливі плани референдуму щодо Донбасу

Журналісти дізналися про можливі плани референдуму щодо Донбасу

Президент України Петро Порошенко розглядає референдум як можливу ​​альтернативу виборам на окупованій території Донецької і Луганської області.


Про це заявив український журналіст Сергій Рахманін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Дзеркало тижня

.


На референдумі жителі окупованих районів зможуть висловити свою думку щодо автономії захоплених територій.


"Мотив зрозумілий - якщо громадяни скажуть "так", президент зніме з себе відповідальність за проштовхування через Раду рішень, небезпечних для його рейтингу. Якщо скажуть "ні", він може виправдати зрив Мінських домовленостей волею народу-суверена. Ось тільки чи приймуть подібне виправдання в Берліні і Вашингтоні, не кажучи вже про Москву? Петро Олексійович, треба думати, побоюється різкої реакції і без того роздратованого його необов'язковістю Заходу", - обґрунтовує Рахманін.


"Хоча особи, близько знайомі з поглядами Петра Олексійовича, вважають, що бачити ОРДЛО (в будь-якому статусі) частиною України президент хоче так само, як і воювати", - написав журналіст.


Але Порошенка бентежить один нюанс: якщо результати референдуму будуть за єдину Україну, то території Донбасу не повернуться під контроль уряду в повній мірі, але стануть підконтрольними юридично, і жителі зможуть проголосувати на загальнонаціональних виборах за президента.


"І голосувати на парламентських виборах (чергових або дострокових) там будуть явно не за БПП. І явно не за Петра Олексійовича - на президентських. А він всерйоз думає про другий термін. Вже. І абсолютно впевнений, що другу каденцію заслужив ... В будь-якому випадку, подібне "розширення" електорального поля і на парламентських виборах, і на президентських дає додатковий шанс реваншистам", - пояснив Рахманін.


Як повідомляв ONLINE.UA, стали відомі імена людей, які можуть

очолити ДНР і ЛНР

замість Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?