У Порошенка прокоментували інформацію про нових голів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенка прокоментували інформацію про нових голів Донбасу

У Порошенка прокоментували інформацію про нових голів Донбасу
Джерело:  online.ua

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм заявив, що інформація про проведення переговорів в Адміністрації Президента з  Юрієм Бойком і Ринатом Ахметовим  про можливе призначення їх на окуповані території вельми вірогідна і заслуговує довіри.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112 Україна.


"Чув про те, що такі переговори ведуться. На той момент це були переговори про те, щоб якось влаштовувати там вибори. Яка кінцева мета цих переговорів, до чого прийшли в кінці я не знаю, але та інформація, яка була опублікована Сергієм Рахманіним, вона вельми вірогідна і заслуговує довіри", - сказав нардеп.


Найєм висловив думку, що "такий варіант розвитку ситуації, він пов'язаний з дуже великими ризиками і для президента, і для тих людей, які готові це зробити".


"Тому що в разі, якщо ми дійсно отримаємо таке керівництво Донецької та Луганської областей, ми, по-перше, повинні розуміти, що ми повністю віддаємо на відкуп ці території цим людям. По-друге, ми розуміємо ризик, який вже у нас був в історії, коли неконтрольовані території, на яких велася неконтрольована інформаційна політика, які були, фактично, заручниками і територією для грабунку конкретної політичної сили, в кінці кінців виявилися заангажованими межами контролю політичної влади в Україні", - пояснив Найєм.


У свою чергу, голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко також прокоментував публікацію.


"Ми ведемо консультації з владою про те, щоб допомогти імплементувати Мінські угоди, припинити конфлікт і повернути в Україну неконтрольовану територію і людей, що там живуть там. Не тільки особисто я, але і члени опозиційного блоку готові взяти участь в тому форматі, який дозволить виконати це завдання", - передає прес-служба політсили.


Бойко також зазначив, що готовий взятися за відновлення миру на Донбасі в будь-якому форматі.


"Ми націлені на те, щоб там пройшли вибори в рамках українського законодавства, після чого ці території повернулися до складу України. Адже як тільки тут з'явиться легітимна влада, визнана Києвом, почнеться процес відновлення економічних і політичних відносин. Ми хочемо допомогти нашій країні, щоб конфлікт на сході був завершений, і готові взяти участь в будь-якому форматі, який дозволить цього домогтися", - сказав він.


Нагадаємо, президент України Петро Порошенко запропонував президенту Росії Володимиру Путіну  змінити керівництво так званих ЛНР і ДНР  на тих, хто влаштував би обидві країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?