Відома журналістка виступила на захист глянцю, який зробив колаж з Савченко
Категорія
Україна
Дата публікації

Відома журналістка виступила на захист глянцю, який зробив колаж з Савченко

Відома журналістка виступила на захист глянцю, який зробив колаж з Савченко
Джерело:  online.ua

Журналістка, fashion-критик та історик моди Зоя Звіняцковська виступила на захист глянцевого журналу, який приставив голову української льотчиці і народного депутата  Надії Савченко  до чужого тіла.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її сторінку в Facebook.


"Дивує реакція деяких людей на публікацію випуску "Біла сорочка" на сайті l`Officiel. Нагадаю, там героєм стала Надія Савченко, зібрані її цитати зі ЗМІ, а для фото зроблений колаж - її голова і чуже тіло в білій сорочці. Тому що формат такий, щоб всі в білій сорочці були, а де ж її зараз дістати, Надію, щоб сфоткати. Тому і колаж", - вважає журналістка.


"Чи добре це? Для такого питання тут не місце, тому задам слушне запитання: чи нормально це? І відповім: абсолютно нормально, тому що це глянець. Однак не всі поділяють мою точку зору. Дехто просто обзивається, дехто обурюється , мовляв, не можна поруч з такою публікацією, наприклад, ставити рекламу взуття. А я запитаю - чому не можна? Взуття буде краще продаватися", - пише Звіняцковський.


"Десь рік назад я мала дискусію c Дашею Зарівною (шеф-редактор видання l`Officiel, - Ред.) рівно про це. Вона, тоді, пам'ятається, з пристрастю говорила, що хоче розширювати тематичні кордони, виходити за межі глянцю. А я мляво відповідала, що це неможливо. неможливо саме в тому сенсі, що глянець прагне все підігнати під формат, в цьому його суть і верховне призначення. у світі глянцю немає нічого, що знаходиться поза межами міхура благополуччя, нічого справді невимовного, приголомшливого, по-справжньому величного, містичного, що лякає або жахливого - вірніше, все є, але як елементи глянцевого рубрикатора", - розповіла фешн-критик.


"Але це зовсім не погано, втім, і не добре. Це - нормально, це закон формату, це так влаштовано, воно в принципі так працює. Дивує, швидше, що це як і раніше дивує деяких людей, причому багато хто з них працювали ж в умовно глянсовій пресі або рекламі. які ми ще все-таки милі, ідеалісти, прям незаймані якісь сучасним суспільством споживання, в тому числі споживання інформації, люди. у всякому разі, деякі з нас", - додала вона.


Нагадаємо, один з відомих журналів  l`Officiel опублікував колаж з української льотчицею  і народним депутатом Надією Савченко, який в мережі назвали "погонею за трафіком".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?