Європу засмутив український закон «про партійну диктатуру»
Категорія
Політика
Дата публікації

Європу засмутив український закон «про партійну диктатуру»

Європу засмутив український закон «про партійну диктатуру»

Доповідачі ПАРЄ з питань України Хорді Ксукла і Аксель Фішер у своїй заяві висловили стурбованість ухваленим Верховною Радою законом 3700, який українські ЗМІ називають "законом про партійну диктатуру".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Як ми вже заявляли раніше, зміна виборчих списків після проведення виборів суперечить європейським стандартам", - йдеться в заяві.
Доповідачі повідомили, що на їх запит Моніторинговий комітет вирішив направити цей закон (3700) на оцінку Венеціанської комісії.
"Ми сподіваємося, що рекомендації та зауваження Венеціанської комісії будуть повністю враховані Верховною Радою", - відзначили в ПАРЄ.
Народний депутат України Мустафа Найєм так прокоментував заяву доповідачів ПАРЄ:
"Це відкритий ляпас європейців особисто президенту Петру Порошенко, спікеру Володимиру Гройсману і лідерам всіх п'яти фракцій коаліції - Юрію Луценку, Юлі Тимошенко, Олегу Ляшко, Максиму Бурбак і Олегу Березюку", - написав він на своїй сторінці в Facebook.
Раніше ONLINE.UA публікував статтю позаштатного старшого наукового співробітника центру Dinu Patriciu Eurasia Center Атлантичної ради (Atlantic Council) Брайана Меффорда, в якій він аналізує, кому і з якої причини є вигідним закон про "партійну диктатуру", і розповів, що спільного у них з диктаторськими законами 16 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?