Садовий відмовився від привабливої пропозиції Порошенка: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Садовий відмовився від привабливої пропозиції Порошенка: опубліковано відео

Садовий відмовився від привабливої пропозиції Порошенка: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Мер Львова та лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що не збирається ставати новим прем'єр-міністром.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
""Є найбільші фракції в парламенті, фракція Порошенко, "Народний Фронт", вони повинні зрозуміти, що вони зобов'язані пропонувати свої варіанти. Не можна все сьогодні звалювати на "Самопоміч", вони наробили невідомо що, в країні біда, а тепер "Самопоміч", врятуйте ситуацію. Чим? Парламентом, який, вибачте, змінює свою позицію з ранку на обід, з обіду на вечір, тому що позиція координується людьми, які не є в парламенті, коли олігархи підуправляють? Коли сьогодні слухаєш ці розмови олігархів по телефонам, ну це соромно, це ганьба для країни. А у нас вважають, що нічого страшного", - сказав мер Львова.
За словами Садового, голова уряду повинен мати підтримку парламенту, а його політична сила має незначну кількість голосів у Верховній Раді.
"Я такі розмови чув неодноразово... Сьогодні "Самопоміч" має 26 депутатів, тому треба бути відповідальним, приймаючи ті чи інші пропозиції. Треба бути реалістом, сьогодні треба більше працювати, а менше говорити. Мені шкода, що останні 3 тижні політикум в дискусіях, ось я б сьогодні наш політикум відправив по селах, по містах, людях, щоб вони їм мозок трошки прочистили, тоді, можливо, швидше будуть рішення приймати", - зазначив Садовий.


Тим часом керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що Садовий відхилив пропозицію Порошенка. "Прем'єр-міністром може бути людина, яка має за собою 226 голосів не фейкових, а реальних. Аргументів не було. Серед пропозицій звучали Яресько, Гройсман, Садовий і будь-хто інший", - сказав він.
Березюк зазначив, що мер Львова пояснив президенту, що не може стати прем'єром. Разом з тим у фракції "Самопоміч" сприйняли інформацію щодо пропозиції президента "перекиданням відповідальності".
Раніше прес-секретар президента заявив, що Петро Порошенко розглядає кандидатами на посаду прем'єр-міністра главу Мінфіну Наталію Яресько та львівського мера Андрія Садового.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?