У Раді не домовилися про конфіскацію грошей Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді не домовилися про конфіскацію грошей Януковича

У Раді не домовилися про конфіскацію грошей Януковича
Джерело:  24 канал

Депутати Верховної Ради відмовилися включити до порядку денного два законопроекти, які повинні були б врегулювати механізм повернення до державного бюджету України коштів, виведених зниклим екс-президентом Віктором Януковичем та іншими представниками попередньої влади.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Канал 24.
Йдеться про законопроект 4057 про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу (щодо особливостей повернення в дохід держави грошових коштів, цінностей і доходів від них до винесення вироку суду), а також про 1396 щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини.
Спікер парламенту Володимир Гройсман двічі ставив питання про включення законопроектів до порядку денного, однак за це проголосували лише 186 народних депутатів. Перед голосуванням ряд депутатів, в тому числі Гройсман та голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, підкреслювали, що ці закони допоможуть повернути значні суми грошей, вкрадених у українців представниками попередньої влади. Також спікер наголошував, що мова йде лише про включення законопроектів до порядку денного і пізніше їх можна буде доопрацювати.
У той же час деякі депутати наполягали, що відбирати майно до рішення суду не можна, оскільки це порушує права людини.
Нагадаємо, Верховна Рада підтримала законопроект про впровадження електронного декларування для чиновників в редакції Порошенка, необхідний для візової лібералізації з Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?