Чемпіон світу розгромлений комп'ютером у складній грі: опубліковано фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Чемпіон світу розгромлений комп'ютером у складній грі: опубліковано фото

Чемпіон світу розгромлений комп'ютером у складній грі: опубліковано фото

У південнокорейському Сеулі завершився матч між чемпіоном світу зі старокитайської гри го корейцем Лі Седолем і комп'ютерною програмою AlphaGo.
Як повідомляє ONLINE.UA, чемпіон програв комп'ютеру з рахунком 1:4, вигравши тільки одну партію з п'яти.
AlphaGo виграла першу, другу і третю партії, після чого Седоль зміг взяти реванш.
У 4-годинній партії програма припустилася декількох помилок, які коштували їй перемоги. Однак в заключній партії Седоль знову капітулював.
Відзначимо, що AlphaGo була розроблена компанією DeepMind, що належить Google. Програма використовує так звані мережі значень для оцінки положення фігур на дошці і мережі правил для вибору ходів. Ці нейронні мережі навчаються грі, аналізуючи відомі партії, а також шляхом проб і помилок, граючи поодинці.



Седоль програв комп'ютеру чотири гри (фото mashable.com)
Довідка. Логічна настільна гра го виникла в Давньому Китаї і вважається найбільш складною для штучного інтелекту через великий розмір дошки і труднощі в прогнозуванні ходів. У ній беруть участь двоє гравців: один отримує чорні камені, інший - білі. Мета суперників - відгородити на ігровій дошці каменями свого кольору більшу територію, ніж противник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?