У Швейцарії розгорається скандал навколо російської шпигунки
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швейцарії розгорається скандал навколо російської шпигунки

У Швейцарії розгорається скандал навколо російської шпигунки

У ЗМІ з'явилася інформація, що швейцарська розвідувальна служба NDB стала жертвою російських спецслужб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду, яка цитує видання Swissinfo.
Йдеться, зокрема, про те, що один із співробітників служби, який курирував країни Східної Європи і Росії, вступив в стосунки з росіянкою, яка начебто виявилася співробітником російських спецслужб.
Завданням цієї жінки було познайомитися з працівником швейцарської розвідки. За інформацією з NDB, її директор Маркус Зайлер вже звільнив цього співробітника з органів.
При цьому відповідальні особи в швейцарських спецслужбах не спростовують факт відносин працівника розвідки з російською шпигункою, однак і не підтверджують.
"NDB не дає з цього приводу ніяких коментарів", - йдеться у відповіді офіційного представника швейцарської розвідки Ізабель Грабер.
Після того, як в результаті анексії Криму відносини Заходу і Росії погіршилися, таємні операції росіян на Заході значно посилилися.
У своєму підсумковому звіті по 2015 рік швейцарська розвідка NDB констатувала "загострення ситуації".
"Ера скорочення масштабів міждержавних конфліктів, що тривала в Європі 25 років, завершилася. Нова ера буде, по всій видимості, характеризуватися довгою стратегічної конфронтацією між Заходом і Росією в політичній, економічній і військовій сферах", - йдеться в звіті.
Нагадаємо, терористи Ісламської Держави поширили відео, на якому записана страта нібито російського шпигуна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?