Змушували обмовляти ВСУ на камеру - розповідь полоненого "Новоросії"
Категорія
Україна
Дата публікації

Змушували обмовляти ВСУ на камеру - розповідь полоненого "Новоросії"

Змушували обмовляти ВСУ на камеру - розповідь полоненого "Новоросії"
Джерело:  online.ua


Один з тих, хто пережив полон у проросійських бойовиків на Донбасі, розповів про те, як військовополонених під загрозою тортур змушували говорити неправду про збройні сили України.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Військовополонені під загрозою тортур були змушені відповідати на питання так, як цього вимагали представники незаконних збройних формувань і близькі до них місцеві і російські журналісти. За "неправильну" відповідь людині погрожували тортурами. Для цивільних осіб таке інтерв'ю також було однією з умов звільнення", - розповів колишній полонений.
Крім того, він повідомив, як його допитували представники російських ЗМІ.
"Нас змушували відповідати на питання журналістів так, як вони просили, під страхом знущань. Безпосередньо мене в жовтні-листопаді 2014 року допитували представники 5-го каналу Санкт-Петербурга. Вони питали, чому українська артилерія стріляє по мирних містах. Мені заборонили заперечувати цей факт. Тому я пояснив, що наша артилерія стріляє по місцях дислокації бойовиків"(С-32), - зазначив той, хто пережив полон бойовиків.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: "Меня мучил террорист Адреналин... у Маньяка была своя пыточная — свидетели о плене в "Новороссии"".




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?