Путін швидко знайшов винних у допінговому скандалі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Путін швидко знайшов винних у допінговому скандалі

Путін швидко знайшов винних у допінговому скандалі
Джерело:  ТАРС

Російський президент Володимир Путін вважає, що в допінговому скандалі навколо Росії винні спортивні чиновники.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Наші спортивні керівники проявили нерозуміння актуальності цих питань, своєчасно не поповнили відповідні списки, які були представлені міжнародними відповідними структурами, не поповнили наші стоп-листи, не проінформували вчасно спортсменів і тренерів про рішення Всесвітнього антидопінгового агентства про заборону деяких препаратів. І не потрібно нічого політизувати, не потрібно просувати якусь теорію змови. Потрібно системно і своєчасно реагувати на рішення, що приймаються, в тому числі на рівні міжнародних організацій", - сказав Путін на нараді з членами уряду.
Путін вважає, що тільки недбалість чиновників призвела до масових дискваліфікацій.
"Потрібно було провести відповідну роботу, вступити в контакт з колегами з міжнародних організацій і з ними завчасно все це обговорити, а не бити, як в народі кажуть, по хвостах, заднім числом міркувати, що коректно було зроблено, а що ні... потрібно активніше розвивати партнерську взаємодію з міжнародними організаціями, які працюють в цій сфері, перш за все зі Всесвітнім антидопінговим агентством і Міжнародним олімпійським комітетом, як і раніше, виконуючи всі офіційні рішення і рекомендації цих авторитетних міжнародних організацій", - заявив Путін.
Крім того, російський президент зажадав посилювати покарання за порушення антидопінгових правил. На його думку, переважна більшість російських спортсменів не мають нічого спільного з допінгом.
Міністр спорту Віталій Мутко, присутній на засіданні, заявив, що ведеться робота щодо вирішення цієї проблеми.
"Звичайно, ми приймаємо Вашу критику. Ми ще посилимо заходи. Ми в уряді провели спеціальну нараду і зараз розглянемо посилення відповідальності, особливо стосовно тих людей, які спонукають спортсменів застосовувати ці заборонені засоби", - сказав Мутко.
Раніше  Мутко заявив, що Росії потрібен свій допінг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?