Це провокація: лижні чиновники зробили заяву щодо скандалу зі снігом. Опубліковано відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Це провокація: лижні чиновники зробили заяву щодо скандалу зі снігом. Опубліковано відео

Це провокація: лижні чиновники зробили заяву щодо скандалу зі снігом. Опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Федерація лижного спорту України (ФЛСУ) категорично спростувала інформацію про те, що чемпіонат і Кубок України з гірськолижного спорту проходили на безсніжній трасі.
Про це ONLINE.UA повідомили в прес-службі ФЛСУ.
У заяві говориться, що чемпіонат України з гірськолижного спорту був запланований на ГЛСК "Красія" з 6 по 9 березня 2016 року відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2016 рік.


Перший віце-президент ФЛСУ Володимир Малежик і голова технічного комітету ФЛСУ Леонід Тікун відзначили, що змагання пройшли згідно з регламентом Міжнародної лижної федерації (FIS) при особистій присутності технічного делегата FIS Казимира Каженевскі, який надав висновок про придатність траси для проведення змагань і затвердив їх результати.
"Гірськолижний схил ГЛСК" Красія "на момент проведення змагань складався з двох зон. Верхня частина схилу, яка фігурує на провокаційних фотографіях, виконувала функцію підходу спортсменів до основної спортивної траси. Дійсно, саме ця верхня частина схилу не була повністю засніжена через несприятливі погодні умови. Водночас завдяки зусиллям персоналу спорткомплексу був збережений сніговий покрив на нижній частині схилу, де була сформована спортивна траса довжиною 400 метрів відповідно до допустимих вимог за технічними параметрами трас. Це дозволило забезпечити проведення змагань чемпіонату України серед юніорів та юнаків на трасі, що включає 30 воріт слалому з твердою поверхнею згідно технічних параметрів і збереженням спортивного принципу. Так, в змаганнях серед юнаків та дівчат взяли участь 140 спортсменів, які стартували в максимально однакових умовах. Результати змагань підтвердили збереження спортивного принципу навіть в досить складних умовах", - йдеться в заяві.
Також чиновники заявили, що медична служба не зафіксувала жодного випадку отримання травм офіційними учасниками змагань або пошкодження спортивного інвентарю.
Крім того, в заяві йдеться, що організатори змагань не можуть нести відповідальність за пошкодження інвентарю сторонніх і приватних осіб, які в ці дні перебували на схилі і не були учасниками змагань.
У ФЛСУ підкреслили, що люди свідомо опублікували фотографії не спортивної траси, а верхніх схилів центру "Красія", зробивши грубу інформаційну провокацію проти ФЛСУ, спортсменів, тренерів та всього лижного спорту в країні.
Як раніше повідомляв ONLINE.UA, міністр молоді та спорту Ігор Жданов доручив розібратися з жахливою ситуацією в "Красії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?