З'явилося популярне пояснення імперської політики Росії: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

З'явилося популярне пояснення імперської політики Росії: опубліковано відео

З'явилося популярне пояснення імперської політики Росії: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Відомий український блогер Gorky Look пояснив  імперську політику Росії  і розповів, чому росіяни завжди будуть жити бідно.


Про це він сказав в відеоблозі на ONLINE.UA.


"Наскільки я знаю, в імперіях громадяни ніколи не були багатими. Громадяни мали права, тобто імперія розплачувалася з ними правами: вона їм давала можливості, пільги, послаблення. Давала, наприклад, право голосу. Ніколи в імперії бабками за лояльність не розплачувалися" , - розповів блогер.


"Гроші повинні бути відняті, складені в одному місці і використані на благо імперії, а не на благо громадян. Тому до класичної формули "Розділяй і володарюй" Росія додала ще одну: "Розділяй, відбирай і володарюй". Коли я пишу про імперію, яка осушує - вона не болото осушує, а кишені", - додав Gorky Look.


Також він навів приклад застосування Росією цієї формули на своїх громадянах:


"Траплялося мені бувати в Москві, в 2007 році. Мене дуже зацікавило те, що проїзд в московському метро коштує приблизно в 3-4 рази дорожче собівартості. Я запитав у товариша: як же так, ви про це знаєте? Він відповів, що метро має приносити прибуток. Кому? Бюджету. Стоп - метро є комунальною власністю. Я кажу: "Паша, ти подумай, у тебе вдома є холодильник, телевізор, мікрохвильова піч, ти ж їм не доплачувати за роботу? Ти їх купив, оплачуєш їм струм, ремонт і все". Імперія осушує кишені своїх громадян через тарифи, через акцизи і ціни", - поділився він.


"Тому московське метро, ​​насправді, варто було в три рази дорожче і є дуже хорошим бізнесом, на рівні збройового, напевно, і пропускної здатності голих жінок в арабські емірати. Просто та ж сама постановка питання не викликала сумніву у обивателів", - сказав блогер .


"Комунальне підприємство адже є власністю громади. Куди йдуть прибутки, зібрані з громадян? Це не має ніякого значення. Їх можуть витрачати на Олімпіаду. Їх можуть витрачати на футбол. Їх можуть просто спалювати в багатті на Масляну, піч на них млинці і годувати млинцями народ", - додав Горький Лук.


"Головна умова - народ імперії повинен бути бідний, але не злиденним. Так і живе вся Росія. Більшість регіонів там бідують, але не жебракують, і навіть припустити неможливо, що коли-небудь Якутія буде жити як Аляска. Цього не буде ніколи. До тих пір, поки Росія є імперією, всі надлишки її провінцій будуть викачуватися", - розповів блогер.


"Бідність людей, що живуть в імперії, є для імперії активом. Активом може бути бідність, хвороба, збиток, залежність. Бідність дуже важлива. За бідність можна платити гроші, що і відбувається дуже часто", - пояснив Gorky Look.


"Бідна людина - амобільна, вона не може переїхати, вона не може змінити місце проживання. Вона не може вибрати собі порядок життя, її стиль, її тип. Вона живе там, де посаджена. Якщо ви думаєте, що можна просто взяти і з'їхати з тонучого корабля... бідність є одним з найбільш важливих російських активів, тому за бідність російська влада готова доплачувати. Смішно звучить, але так воно і є", - резюмував блогер.



Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: "Росіян роблять бідними, щоб зберегти імперію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?