"Агенти Кремля" у Львові: атака на ЛГБТ-фестиваль продовжує розривати соцмережі
Категорія
Україна
Дата публікації

"Агенти Кремля" у Львові: атака на ЛГБТ-фестиваль продовжує розривати соцмережі

"Агенти Кремля" у Львові: атака на ЛГБТ-фестиваль продовжує розривати соцмережі
Джерело:  online.ua

Після  нападу на учасників фестивалю сексуальних меншин у Львові, який вівдбувся 19 березня, соцмережі продовжують активно обговорювати інцидент.


ONLINE.UA зібрав думку низки відомих в Україні людей щодо львівського випадку.


Так, міський голова Львова Андрій Садовий  у своєму Facebook заявив, що «вчорашні події у Львові — наслідки добре спланованої операції".
"Учасники з обох боків стали свідомими чи несвідомими героями "картинки". Я засуджую насильство, але як представник органу місцевого самоврядування, маю обмежений вплив на силові структури і спеціальні органи», — зазначив мер.


Також він додав, що «напередодні акції попередив голову ОДА про те, що мета провокацїі — міжнародна дискредитація України і попросив зробити усе можливе у межах його повноважень, аби не допустити цього сценарію».
«Знаю, що він обговорював цю ситуацію з СБУ. Вони знають, як працювати у таких випадках. Сподіваюся, зробили все, що могли. Слава Богу, ніхто не постраждав. Є репутаційні втрати. Судове рішення про заборону проведення масових заходів обом сторонам біля Опери було правильним. Прямі зіткнення і кров на вулицях Львова — це те, що хотіли наші недруги», — подкреслив мер Львова.


У свою чергу, відомий публіцист Андрій Кокотюха  зазначив, що в цей "де-факто воійськовий час" активисти ЛГБТ-спільноти «повинні розуміти: навіть невинні на перший погляд наміри саме сьогодні, у цей момент, краще втілити без зайвої саме зараз публічності".



Український політолог і політтехнолог Тарас Березовець  назвав дії людей, що зірвали фестиваль «спробою поховати європейську перспективу для України».


«Зараз у Львові ми можемо спостерігати, як українські праві, що діють проти ЛБГТ-спільноти, намагаються поховати європейську перспективу для Укракраїни напередодні голандського референдума 6 квітня. Своєчасні події, як на замовлення Кремля. Втім, слово "як" тут зайве», — підкреслив він.


Між тим, одеський журналіст Юрій Ткачов не вірить у реальність участі російських спецслужб у львівському інциденті.



У свою чергу, кримськотатарський ативіст і журналіст Айдер Муждабаєв підкреслив, що йому "соромно не за тих нечисельних львів'ян, хто напав. А за тих чисельних, хто не захистив".


Журналіст Костянтин Скоркін також прокоментував події у Львові.



І, зрештою, журналіст Євген Спірін написав у своєму Facebook, що не розуміє подій, які відбулися у Львові: «Купа силовиків, хлопців у капюшонах і масках, у спортивних штанях. Бояться, видно, що побачать пару геїв і самі одразу стануть геями. Чому марш велосипедистів можна, ходу собаководів, мітинг любителів книг, збір айтішників, заплив любителій греблі — це все можна, а марш рівності для ЛГБТ — ні. Чому? Кажуть, Львів — це місто віруючих. Але Львів це і місто автомобілів, чому ви дозволяєте кататись велосипедам? У Львові що, немає котів? Так чому ви дозволяєте по вулицях ходити собакам? Я люблю виключно жінок, але мені не страшно сидіти з гей-парою у кафе, мені зовсім не цікаво, чим вони займаються і яке в них життя. І хто з них хто в інтимному житті — теж не цікаво. Адже і марш рівності — це не примушення всіх стати геями, це спроба довести, що вони теж є і мають право виходити на вулицю. З такими ж, як вони, йти разом однією вулицею. Не подобається? Не ходіть на їхній марш, не реагуйте, йдіть у кафе чи парк, субота ж».


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UА, зрив  Фестивалю Рівності у Львові раніше засудив посол США в Україні Джеффрі Пайеттт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?