Не Кримом єдиним: у США натякнули Росії на право Німеччини анексувати Калінінград
Категорія
Світ
Дата публікації

Не Кримом єдиним: у США натякнули Росії на право Німеччини анексувати Калінінград

Не Кримом єдиним: у США натякнули Росії на право Німеччини анексувати Калінінград
Джерело:  online.ua

Після того, як Німеччина протягом багатьох сотень років володіла Кенігсбергом, це може означати, за російською логікою, що вона має право на анексію Калінінграда після  російської окупації Крима.

Таку заяву зробив колишній посол США у Росії Майкл Макфол, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломата.

«Кенігсберг був німецьким містом протягом століть. Чи значить це, що у Німеччини є право анексувати Калінінград зараз?» — зазначив він.

Варто додати, що дискусія у соцмережі почалася з того, що користувач під ніком VeraVanHome заявила, що Крим був російським вже тоді, коли американці лише почали створювати США.

Також коментатори нагадали, що штат Техас раніше був мексиканською територією. Макфол у свою чергу нагадав, що "Амур був китайським".

Після цього користувачі задалися питанням, як бути з Данцигом і Бреслау — колишніми німецькими містами, які зараз належать Польщі і називаються Гданьск і Вроцлав.

"Чи треба і їх тоді повернути Німеччині?" — написала VeraVanHome.

У відповідь Макфол написав: "Звісно, ні. Але, за вашою логікою, так".

Після цього обговорення у соцмережі продовжилось, але сам дипломат до бесіди більше не повертався.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше до мешканця Брянська, який вивісив на своєму балконі прапор України, завитала поліція  з "настійливим проханням" зняти прапор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?