Росія не збирається повністю забирати війська з Сирії - Stratfor
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія не збирається повністю забирати війська з Сирії - Stratfor

Росія не збирається повністю забирати війська з Сирії - Stratfor
Джерело:  Укрінформ

Основна частина російських війск у Сирії  не готова до відправлення на батьківщину і, скоріше за все, залишиться у країні.

Про це йдеться у звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укринформ.

"У той час, як заявлене 14 березня виведення російських війск з території Сирії продовжується, факти будівельних робіт на головній російській авіабазі у цій країні свідчать про намір Москви зберегти свою військову присутність там", — зазначили аналітики.

Також розвідники додали, що частина озброєнь з авіабази у Латакії і військово-морської бази у Тартусі були виведені, що підтверджують супутникові знімки від 17 березня.

"Знімки показують, що станом на 12:00 за місцевим часом 17 березня, більше чверті російської авіагрупи на авіабазі Басель аль Асад пішла з Сирії. Три бойових літака Су-34 і транспортний літак Ту-154 були першими, що вилетіли з авіабази 15 березня. За день полетіли ще 12 штурмовиків Су-25 і певна кількість транспортних літаків Ил-76", — говориться у звіті.

При тому, "знімки показують, що ровіяни досі розширюють інфраструктуру і об'єкти на авіабазі Басель аль Асад, але, крім того, протягом останніх кількох днів вони розгорнули там додаткові ресурси".

У цю групу входять бойові вертольоти Мі-28 і Ка-52, "які можуть виконувати багатоцільові завдання: крім захисту об'єктів, вони здатні вести бойові пошуково-рятувальні операції і вести безпосередню авіаційну підтримку сухопутних сил".

При тому російські засоби ППО також лишаються на місці, підкреслюють у Stratfor, приводячи знімок розгорнутої батареї С-400 на тій самій авіабазі.

«Крім того, росіяни ще не вивели з Сирії свої винищувачі Су-30 і Су-35», — говориться у звіті.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, президент РФ Володимир Путін наказав почати вивід російських війск з Сирії з 15 березня  через «виконання більшої частини поставлених задач».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?