Росії запропонували повернути Крим Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Росії запропонували повернути Крим Україні

Уряд Великої Британії
Росії запропонували повернути Крим Україні

Глава міністерства закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд закликав Росію відмовитися від незаконної анексії и повернути Крим Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу британського посольства.
Хаммонд нагадав, що рівно два роки тому президент Росії Володимир Путін підписав указ про "включення" Криму до складу РФ.
"У цей день два роки тому Росія спробувала узаконити свою незаконну окупацію Криму за допомогою одностороннього "договору" для "поглинання" півострова. Але насправді сталося банальне захоплення чужих земель", - сказав Хаммонд.
За його словами, Росія своїми агресивними діями в Україні кинула виклик світовому порядку.
"Протиправно анексувавши українську землю, порушивши територіальну цілісність України і дестабілізуючи східну Україну, Росія порушила міжнародне право і кинула виклик світовому порядку, заснованому на правилах", - зазначив глава британського МЗС.
"Наша позиція чітка - ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконне захоплення Росією Криму. Але ми також не забудемо жертв російської агресії і порушення Росією прав людини, зокрема, щодо етнічних меншин, особливо кримськотатарської громади, яка продовжує страждати від дій Росії" , - йдеться в заяві Хаммонда.
Британський міністр також засудив спробу Росії заборонити діяльність Меджлісу і закликав покласти край порушенням прав людини в окупованому Криму.
"Незаконна анексія Криму була актом агресії, перед обличчям якої ми повинні зберігати єдність і захистити наші цінності. Я закликаю Росію припинити свою окупацію і повернути Крим Україні", - підкреслив він.
Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що сума збитку для України від анексії Росією Криму перевищує 1 трильйон гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?