Порошенко передав дружині Гонгадзе нагороду для покійного чоловіка
Категорія
Культура
Дата публікації

Порошенко передав дружині Гонгадзе нагороду для покійного чоловіка

Порошенко передав дружині Гонгадзе нагороду для покійного чоловіка
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петр Порошенко передав вдові загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі орден «Зірка Героя».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.


«Майже через 16 років після трагічної загибелі Гії для мене велика честь і відповідальність передати Вам і вашій родині Золоту Зірку Героя України - найвищу державну нагороду, яка по праву належить Георгію Гонгадзе», - сказав глава держави під час передачі нагороди Мирославі Гонгадзе.


Порошенко відзначив величезний внесок Георгія Гонгадзе у розбудову незалежної України, боротьбу за свободу слова і розвиток незалежних ЗМІ.


«Своє життя Георгій віддав за Україну. Він є прикладом того, яким повинен бути справжній українець», - сказав він.


За словами президента, сьогодні звання Героя України у воюючій країні набуло своєї справжньої цінності і протягом двох останніх років лише кілька десятків українців удостоєні честі носити його.


«Гія завжди був готовий віддати життя за Україну. І, якби він сьогодні був живий, він був би там - на східних рубежах. Якби він був живий, він би пишався цією нагородою», - сказала дружина загиблого журналіста Мирослава Гонгадзе.


Президент подякував їй, за те, що вона не пориває зв'язку з Батьківщиною і, фактично, працює послом доброї волі, шляхом народної дипломатії зміцнюючи стратегічне партнерство між Україною і США, що особливо важливо для протидії російській агресії.


Раніше повідомлялося, що дружина президента України

Марина Порошенко звернулася до першої леді США Мішель Обами

з проханням приєднатися до міжнародної кампанії зі звільнення і повернення з Росії на батьківщину українських політв'язнів, зокрема, льотчиці Надії Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?