Адвокат Савченко вирішив задіяти для її звільнення ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Адвокат Савченко вирішив задіяти для її звільнення ООН

Адвокат Савченко вирішив задіяти для її звільнення ООН

Адвокат незаконно утримуваної в Росії української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін вирішив звернутися в ООН із закликом допомогти у звільненні його підзахисної.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook адвоката.
Фейгін зазначив, що Надія Савченко відмовилася від оскарження вироку, не вірячи в дієвість правосуддя в Росії.
"Сьогодні другий день оголошення вироку Надії Савченко в Донецькому міському суді. Безумовно, що обвинувальний вирок і значний термін покарання вирішений. Сама Надія категорично відмовляється подавати Апеляційну скаргу на вирок, не вірячи в дієвість правосуддя в РФ, як втім і для того, щоб не затягувати з термінами вступу в силу вироку першої інстанції, що на її думку прискорить звільнення", - розповів він.
Правозахисник заявив, що звернувся до Робочої групи ООН з довільних затримань і чекає результату в квітні.
"З огляду на неминучий результат політичних переговорів з обміну (або звільнення) Савченко, чи залишилися процесуальні можливості щодо оскарження вироку? Відмова від подачі апеляції закриває можливість оскарження в ЄСПЛ. Незважаючи на мою незгоду з Надею в цьому питанні, я все ж перестрахувався і запустив ряд міжнародних процедур із її звільнення. Перша процедура йде через Робочу групу ООН з довільних затримань. Робоча група з безпідставних затримань була створена в 1991 році. Їй було доручено розслідування випадків передбачуваного довільного позбавлення волі, що не узгоджується з нормами, закріпленими у Загальній декларації прав людини або в інших міжнародно-правових актах з цього питання, визнаних відповідними державами. у 1997 році мандат групи було розширено. Тепер вона також здійснює контроль за ситуацією із затриманими біженцями і мігрантами. Так ось, я в неї звернувся з кейсом Савченко і чекаю результату в квітні" , - повідомив Фейгін.
Адвокат додав, що він також звернувся до спеціального доповідача ООН з правозахисників і чекає результату.
Нагадаємо, 22 березня триває винесення вироку Надії Савченко, яку в супроводі автоматників доставили в Донецький суд Ростовської області.
У понеділок, 21 березня, суд оголосив установчу і 90% описово-мотивувальної частини вироку, в яких звинувачують Савченко в координуванні артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули журналісти ВГТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?