Джамала розповіла, як ставиться до артистів, які виступають у Росії: опубліковано відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Джамала розповіла, як ставиться до артистів, які виступають у Росії: опубліковано відео

Джамала розповіла, як ставиться до артистів, які виступають у Росії: опубліковано відео
Джерело:  Відкрита Росія

Кримськотатарська співачка Джамала, яка представить Україну на пісенному конкурсі "Євробачення", розповіла, чому утримується від поїздок до окупованого Криму, де живуть зараз її рідні, і про ставлення до українських артистів, які виступають в Росії.
Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Відкрита Росія, передає ONLINE.UA.
"Зараз я побоююся повертатися до Криму - мій приїзд туди може бути використаний проти мене, і я зайвий раз не граюся з долею. Так, я дуже сумую - сумую за морем, дуже сумую за дідусем. З мамою і татом я якось бачуся, вони приїжджають до мене на концерти. Але навіть щоб елементарно дістатися туди, потрібно їхати дві доби на перекладних: на маршрутках, на машинах. Зараз це дуже проблематично", - сказала співачка.
Крім того, Джамала поділилася думкою про виконавців, які виступають в анексованому Криму і в Росії.
"Я ніколи не засуджувала і не засуджуватиму жодного артиста, який виступає і в Україні, і в Росії. Але зі мною дуже багато асоціацій: Крим, кримська татарка. Я знаю, що в той момент, коли ми з вами розмовляємо, влаштовують обшуки у кримських татар, оточують мечеті. Я не можу від цього абстрагуватися. Я знаю, люди ні в чому не винні, люди не політики. Політики приходять і йдуть, музика залишається завжди", - зазначила вона.


Раніше Джамала записала звернення до кримськотатарського народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?