Депутат розповів, як Порошенко може розіграти прем'єрську карту Яресько
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутат розповів, як Порошенко може розіграти прем'єрську карту Яресько

Депутат розповів, як Порошенко може розіграти прем'єрську карту Яресько
Джерело:  news.liga.net

Народний депутат Сергій Лещенко розповів, що кандидатура глави Мінфіну Наталії Яресько на пост прем'єр-міністра України не набере потрібної кількості голосів у Верховній Раді, тоді прем'єром можуть призначити спікера Ради Володимира Гройсмана.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
"Сумніваюся, що ставка зроблена на Яресько. Може бути, Наталією Яресько грають втемну. Для того, щоб її призначення було провалено не без участі президента, точно так само, як провалена відставка Яценюка. Тоді Порошенко скаже зовнішнім партнерам: ми спробували призначити Яресько, але Рада не дала голосів, а будильник дострокових виборів вже цокає", - розповів Лещенко.
"Але треба призначати нового прем'єра... і тут з'являється кандидатура Гройсмана і, як це часто буває, знаходить потрібні голоси під себе. Я не стверджую, що так буде, але подібний метод проштовхування рішень ми вже спостерігали - коли зокрема, в останній момент "знаходилася" необхідна кількість голосів для прийняття бюджету", - додав він.
Також він розповів, чи реально Гройсману набрати достатню кількість голосів у Верховній Раді на пост прем'єр-міністра.
"Гройсман вміє знаходити компроміс з усіма політиками. Гройсман знає кожного депутата, знає про їх бажання, інтереси і примхи. До кожного в разі необхідності знайде персональний підхід. Спектр підходу широкий - від нових кабінетів (наприклад, у Сергія Льовочкіна в комітетах цілих три кабінети, хоча за регламентом вони йому не потрібні) - до вирішення питань про відрядження, додаткове забезпечення тощо", - розповів нардеп.
"Це все в руках спікера, і Гройсман знає, як використовувати ці інструменти для домовленостей з різними групами депутатів. За півтора року Гройсман побудував хороші відносини з усіма. З одного боку, Гройсман міг би стати найбільш компромісною фігурою, як прем'єр, але з іншого боку - він занадто близький до президента, тому його політичний капітал найбільш схильний до ризиків", - резюмував він.
Нагадаємо, глава міністерства фінансів Наталія Яресько заявила, що готова стати новим прем'єр-міністром України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?