Нардеп заявив про несподіваний поворот у справі Корбана
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп заявив про несподіваний поворот у справі Корбана

Нардеп заявив про несподіваний поворот у справі Корбана

Генеральна прокуратура України сприяє пом'якшенню звинувачень у справі Геннадія Корбана і відмовляється від низки висунутих політику звинувачень.
Про це розповів народний депутат Мустафа Найєм, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог політика на Українській правді.
«Якщо вам раптом заманеться викрасти якогось чиновника, потримати пару днів в підвалі з мішком на голові і наручниках, змусити в присутності озброєних людей підписувати якісь документи, а потім насильно відправити в зону АТО, - не стримуйте себе, це зовсім не страшно», - саркастично заявив депутат.
За його словами, «кілька раундів переговорів з Адміністрацією президента, і - все! - Слідчі ввічливо попросять у вас вибачення, суд визнає ваші дії проступком або правопорушенням невеликої або середньої тяжкості, і вас відпустять з умовним терміном».
Також Найєм, посилаючись на власні джерела, зазначив, що ГПУ в ході досудового розслідування перекваліфікувала справу Корбана і зняла з нього обвинувачення в організації злочинної групи, а "викрадення представника влади" перетворилося на "незаконне позбавлення волі або викрадення людини", санкція якої передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.
Тим часом, раніше Корбана підозрювали в «викраденні представника влади з метою примусу вчинити будь-яку дію як умови звільнення заручника», а такі дії караються позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, 15 березня київський суд постановив змінити міру запобіжного заходу для колишнього лідера партії УКРОП з утримання в СІЗО на домашній арешт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?