Геращенко розповіла про шулерство лідерів бойовиків у Мінську
Категорія
Україна
Дата публікації

Геращенко розповіла про шулерство лідерів бойовиків у Мінську

Геращенко розповіла про шулерство лідерів бойовиків у Мінську

На переговорах у Мінську представники бойовиків занизили  кількість україньских заручників, яких вони утримують в полоні, і зірвали домовленості.

Про це розповіла представник України на цих переговорах Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.

"Нажаль, сьогодні абсолютно деструктивна дискусія з боку бойовиків. Знову штучно занижують кількість заручників на своїх територіях. Ми ж по крохам збираємо інформацію про місце утримання полонених, до яких не допускають ані місію Червоного Хреста, ані родичів, а на наші запити часто не дають відповіді", – написала вона.

Геращенко зазначила, що бойовики "дійшли до відвертої маячні – вже відкидають факти про утримання кількох полонених, хоча ще вчора кричали про "кримінальні справи" проти них".

Вона додала, що один з цих "пропалих" полонених важко хворий.

"Ми вимагаємо надати повні списки людей, яких утримують бойовики. Також передала вимогу від українських педагогів та вчених звільнити відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики затримали ще у січні і безпітставно заарештували", – додала Геращенко.

Представник України констатувала, що жодних конкретних новин для родин заручників поки не має, а українська сторона наполягає на першочерговому звільненні хворих і тих, кого давно утримують.

Також вона нагадала, що Україна наполягає на звільненні Надії Савченко у межах Мінських домовленостей і ніколи не визнає результатів суду над нею.

У свою чергу, спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив журналістам, що сторони домовились створити "дорожню карту" зі звільнення заручників.

"Підгрупа з гуманітарних питань обговорювала звільнення осіб, утримуваних у зв'язку з конфліктом на сході України. Нажаль, консенсуса не було досягнуто. Але сторони домовились виробити "дорожню карту" щодо звільнення та передачі утримуваних осіб", – сказав він.

Сайдік додав, що на зустрічі обговорювалась тема безпеки проведення місцевих виборів на окупованому Донбасі, а також амністії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, у  Росії натякнули на можливість скорого повернення Савченко  до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?