Скандальні звільнення в ГПУ: журналіст розкрив нові подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандальні звільнення в ГПУ: журналіст розкрив нові подробиці

Скандальні звільнення в ГПУ: журналіст розкрив нові подробиці

Журналіст Юрій Бутусов розкрив подробиці звільнень співробітників ГПУ, які займаються справою "діамантових прокурорів".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.
За словами Бутусова, один зі звільнених - процесуальний керівник справи "діамантових прокурорів" Віталій Опанасенко.
"Сьогодні Віталію Опанасенку вручили повідомлення про звільнення. Йому і всім його співробітникам», - підкреслив Бутусов.
За його словами, Опанасенко працював в одній з районних прокуратур, але з початком війни перейшов у військову прокуратуру і поїхав в АТО. Він був в групі, яка вела найрезонансніші справи.
"Найгучнішою справою, в розслідуванні якої він брав участь, була трагедія в Іловайську, розслідування загибелі Іл-76 в Луганському аеропорту, розслідування по "Торнадо". За успіхи в розслідуваннях нагороджений іменним пістолетом від міністра оборони Степана Полторака", - також зауважив журналіст.
За словами Бутусова, в 2015, коли заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе заявив про створення Генеральної інспекції в ГПУ для боротьби з корупцією, і ГПУ відкрила конкурсний відбір в новий підрозділ, Опанасенко подав туди документи і пройшов конкурс.
"Незабаром Сакварелідзе направив Віталієві заяву народного депутата В'ячеслава Костянтинівського про прокурорську мафію, яка управляє пісочним бізнесом, на чолі з заступником прокурора Київської області Олександром Корнійцем і заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимиром Шапакіним (так званими "діамантовими прокурорами", - ред.)", - додав журналіст.
Це розслідування стало для Віталія Опанасенка першим в Генеральній інспекції. Першим і останнім. Звільнення під час судового процесу - це прямий тиск на результат судового процесу, вважає журналіст.
"Більшого цинізму і більшого знущання з правосуддя і роботи ГПУ важко уявити", - резюмував Юрій Бутусов.
Нагадаємо, що заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що його колег, які брали участь у справі "діамантових" прокурорів масово звільняють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?