У Росії знайшли ще одну проблему через анексію Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії знайшли ще одну проблему через анексію Криму

У Росії знайшли ще одну проблему через анексію Криму
Джерело:  online.ua

У Росії відзначили ще одну  проблему, пов'язану з анексією півострова Крим, - безліч договорів страхування ризиків російських підприємств залишилися без міжнародного захисту.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook російського журналіста Рустема Адагамова.


"Ось яка цікава історія виходить з будівництвом Керченського моста. Після того, як в опори робочого моста в'їхав турецький суховантаж і, тим самим завдав шкоди в $1,74 млн, з'ясувалося, що будівництво об'єкта вартістю в $3,3 млрд до сих пір не застраховано", - написав Адагамов.


"І не тому що забули, а тому що нікому страхувати. Жодна російська компанія не здатна взяти на себе такі ризики (коштів таких немає), а перестраховувати за кордоном, як це прийнято, російські страховики не можуть через санкції", - пояснив журналіст.


"Фактично західний перестраховий ринок виявився закритий для російських компаній, а переговори з іншими країнами до успіхів не привели - в тому числі в зв'язку з високими ризиками через проблеми геологічного характеру, з біології та сейсмології в цьому місці", - додав Рустем.


"Центробанк робить спроби створити державну перестрахувальну компанію, куди він вкладе 10%, а решту візьме у тих же приватних страхових компаній. Як кажуть страховики: роблять ще одну годівницю для чиновників і новий оброк для нас", - заявив журналіст.


"Ось вам ще одна серйозна проблема, пов'язана з анексією Криму. Гаразд міст, але крім нього без міжнародної перестрахувальної захисту залишилися близько 2 тис договорів страхування ризиків підприємств в РФ. У тому числі великі інфраструктурні, військові і авіакосмічні проекти. Такі справи" - резюмував Рустем Адагамов.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  президент США Барак Обама також продовжив санкції проти Росії на рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?