У одного з критиків Шокіна арештували трикімнатну квартиру
Категорія
Україна
Дата публікації

У одного з критиків Шокіна арештували трикімнатну квартиру

У одного з критиків Шокіна арештували трикімнатну квартиру
Джерело:  Наші гроші

Генпрокурор Віктор Шокін домігся арешту квартири свого колишнього заступника Віталія Касько.
Про це йдеться в рішенні Печерського райсуду Києва, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Наші гроші""Віснику державних закупівель".
Арешт на квартиру в Печерському районі, розташовану на бульварі Дружби народів, 14-16, було накладено в рамках кримінального провадження за статтею про шахрайство.
За даними ГПУ, колишній заступник генпрокурора надав недостовірну інформацію про відсутність постійного житла в Києві, завищив фактичну кількість членів сім'ї в 2010-2014 роках і завдяки цьому незаконно заволодів квартирою в столиці.
У 2003 році Віталій Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати, яка вже проживала в трикімнатній квартирі в Києві.
У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора з приводу надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. І сім'ї Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.
Трикімнатна квартира в цьому житловому комплексі меншої площі зараз продається за 8,5 млн грн, і, таким чином, квартира Каська може коштувати близько 10 млн грн.
У грудні 2010 року Віталій Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з Генпрокуратури 3-кімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з числа службових.
У березні 2014 року Касько одноосібно її приватизував. Відповідне клопотання до відділу приватизації державного житлового фонду направив заступник генпрокурора Микола Банчук.
На момент приватизації квартири Віталій Касько не працював в прокуратурі. Заступником генпрокурора його призначили лише в травні 2014 року.
Касько написав заяву про відставку 15 лютого 2016 року, через три дні після відкриття кримінального провадження проти нього. Відставка Каська відбулася в день, коли президент Петро Порошенко закликав генпрокурора Шокіна піти у відставку.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше екс-заступник генпрокурора Віталій Касько заявив, що Віктор Шокін вимагав від нього виконання інструкції Ігоря Кононенка, заступника голови фракції "Блоку Петра Порошенка".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?