Тимошенко висунула умови щодо нової коаліції: стали відомі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Тимошенко висунула умови щодо нової коаліції: стали відомі подробиці

Тимошенко висунула умови щодо нової коаліції: стали відомі подробиці

Фракція "Батьківщина" висунула нові вимоги для повернення до коаліції, які обговорюють на терміновому засіданні фракції "БПП "Солідарність".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
У зв'язку з цим Блок Порошенка проводить екстрене засідання фракції під головуванням Юрія Луценка.
Перед цим голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко мала особисту зустріч в кабінеті голови парламенту Володимира Гройсмана, де і озвучила нові вимоги.
Як повідомило джерело у фракції "Батьківщина", політсила вимагає схвалення ряду законів.
"Ми не вимагаємо ніяких посад. Ми хочемо, щоб прийняли закони з податку землі, мораторій на землю до кінця каденції, тарифи, рента на газ, оподаткування пенсій", - відзначило джерело.
Один з депутатів БПП уточнив, що "Батьківщина" хоче затвердження 18 законів, про які неодноразово раніше говорила Тимошенко.
Однак зазначив, що це неможливо, позаяк відповідні законопроекти не пройшли комітети.
"Геращенко внесла хорошу ініціативу прийняти зміни до бюджету, мова йде, щоб виключити ті мільйони, які дали для Ляшка. Вирішували виходити з коаліції, рішення ще немає, йдемо в зал. Закони для Юлі не прийматимемо", - зазначив співрозмовник.
Водночас депутатам БПП в секретаріаті Ради видали зразки заяви про вихід з коаліції.
Нагадаємо, дата проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради для розгляду питань призначення нового уряду буде узгоджена з графіком президента України, щоб він був присутній на цьому засіданні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?