Ярош розповів про армію, яку хоче створити в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ярош розповів про армію, яку хоче створити в Україні

Ярош розповів про армію, яку хоче створити в Україні
Джерело:  apostrophe.ua

Екс-лідер "Правого сектора", позафракційний нардеп Дмитро Ярош збирає голоси на ухвалення законопроекту про створення Української Добровольчої армії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.
Ярош зазначив, що цей законопроект, який поки на стадії доопрацювання, може стати одним з основних чинників національної оборони і безпеки.
"Наразі добровольчий потенціал нереалізований, і люди розчарувалися. Така армія дасть можливість, як в Естонії або Швейцарії, задіяти добровольчий і волонтерський потенціал. Агресор десять разів подумає напасти на якесь місто, якщо з кожного вікна по ньому будуть вести вогонь" , - розповів Ярош.
Він пояснив, що підрозділи Добровольчої армії будуть задіяні усіма силовими структурами, включаючи департамент надзвичайних ситуацій. На першому етапі організації досить створити по одному батальйону в кожній області України.
Незважаючи на те, що солдати Добровольчої армії не будуть отримувати оплату, нардеп упевнений, що вони "будуть пишатися тим, що у них вдома буде зброя і можливість захищати державу, а це - величезний стимул".
Ярош пояснив, що участь в Українській Добровольчої армії стане величезним обов'язком для солдата і стимулом для кращого життя.
"У тій же самій Естонії за будь-яке правопорушення, наприклад за водіння в нетверезому стані, виключають з такої добровольчої армії автоматично. Тобто тут мова йде не тільки про право, але також про величезний обов'язок, який стимулює людину до гідного життя, до некриміналізованості" , - зазначив він.
Крім іншого, нардеп пояснив, що в Добровольчій армії можуть бути задіяні бійці, що повертаються з фронту.
"Ми не просто так спостерігаємо, що проти добровольців порушено кримінальні справи. Адже люди повертаються з фронту з поствоєнним синдромом, вони мобільні... А крім усього іншого, ця Добровольча армія повинна займатися військово-патріотичним вихованням", - розповів Ярош.
Також екс-лідер "Правого сектора" зазначив, що зараз не можна однозначно сказати, чи приймуть законопроект.
"Я говорив з Садовим, і він пообіцяв, що фракція" Самопоміч "буде підтримувати цей законопроект, тому що їм це підходить концептуально. Зараз спілкуюся з міжфракційними депутатами і з представниками різних фракцій. Я думаю, що не буде проти Радикальна партія Ляшка, не виключаю, що підтримає "Батьківщина", - сказав Ярош.
Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, Дмитро Ярош розповідав про те, що, якщо Донбас отримає особливий статус, це стане початком кінця для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?